22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Schouwen-Duiveland organiseert klimaatactiviteiten in oktober en november

In oktober en november organiseert de gemeente Schouwen-Duiveland verschillende activiteiten rondom het thema klimaat: een klimaatmarkt op 31 oktober, de duurzame huizenroute op 2 november en een zoetwatermarkt op 21 november.

“Energietransitie, klimaatverandering, duurzaamheid we horen en lezen er dagelijks over. Maar wat betekent het nou, wat kun je nou zelf doen, welke hulp kun je daarbij krijgen en wat doen we samen? Door alle kleine en grotere stapjes maken we samen een enorme beweging naar een duurzame toekomst”, aldus wethouder Ankie Smit.

Klimaatmarkt- donderdag 31 oktober

De klimaatmarkt is op donderdag 31 oktober in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland van 18.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Er zijn stands en workshops over energiebesparing, klimaat en duurzaamheid. Informatie over het volledige programma communiceert de gemeente via haar kanalen zodra dit compleet is.

Duurzame huizenroute – zaterdag 2 november

Op zaterdag 2 november vindt er een duurzame huizenroute plaats. Inwoners die hun woningen hebben verduurzaamd nodigen we van harte uit deel te nemen. Of het nu om grote of kleine maatregelen gaat, dat maakt niet uit. Het gaat er om elkaar te motiveren en enthousiasmeren om aan de slag te gaan met verduurzamen.

Meedoen houdt in dat iemand zijn woning openstelt tussen 10.00-16.00 uur (of een gedeelte hiervan) voor bezoekers. Woningeigenaren kunnen zo zien hoe een duurzame woning eruit ziet en zelf een goed plan maken. De eigenaar vertelt aan anderen wat de successen waren maar misschien ook de missers. Want ook die verhalen kunnen heel leerzaam zijn. De gemeente promoot het evenement. Daarnaast ontvangen deelnemers die hun woningen openstellen een pakketje met informatiefolders voor bezoekers en een koffie-theepakketje.

Aanmelden route Schouwen-Duiveland

Aanmelden of nog vragen over de route op Schouwen-Duiveland? Neem contact op met de heer Van Uffelen van Zumm Ontwerpbureau, in opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland organiseert het bureau deze route. Bereikbaar via, 0111-45 13 00 info@zumm.nl.

De Duurzame Huizenroute op Schouwen-Duiveland maakt deel uit van de Nationale Duurzame Huizenroute, meer informatie hierover vindt u op www.duurzamehuizenroute.nl. U kunt zich ook via deze website aanmelden, dan nemen wij contact met u op.

Zoetwatermarkt – donderdag 21 november

De tweede editie van de Zoetwatermarkt wordt gehouden op 21 november van 18.00 – 21.30 uur in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. Er zijn stands en presentaties om agrariërs te inspireren en informeren over zoetwateroplossingen. Deze zoetwatermarkt wordt georganiseerd door het Living Lab Schouwen-Duiveland in samenwerking met de Zoetwater Academie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio