22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Opening van de perenboomgaard in Tholen en actiedag Tegelwippen

Iedereen is uitgenodigd om de tijdelijke groene ontmoetingsplek ‘de perenboomgaard’ aan de Luchtenburgseweg in Tholen te komen bekijken, op Nationale Burendag, zaterdag 28 september, vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur. Gemeente Tholen doet dit samen met de Natuurvereniging Tholen. Ook is er dan de actiedag Tegelwippen met informatie over het vergroenen van je tuin en inspiratie over hoe je verwijderde tegels leuk kunt hergebruiken in je tuin.

Tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen aanwezigen meedoen aan allerlei activiteiten. Zo is er een rondleiding over wat er nu al te zien is en wat de toekomstplannen van de perenboomgaard zijn. Daarnaast zijn medewerkers van de gemeente en leden van de natuurvereniging Tholen aanwezig om vragen te beantwoorden.

We vragen iedereen om lopend of op de fiets te komen, omdat er in de directe omgeving geen parkeergelegenheid is. Bij het gemeentehuis, Hof van Tholen 2, in Tholen is parkeerruimte. Vanaf daar is het een paar minuten wandelen naar de locatie.

Activiteiten

  • Kinderworkshop: De imker vertelt & waskaarsje rollen
  • Kinderworkshop: Zelf kruidenboter maken & proeven
  • Kinderworkshop: Zaadbommetjes maken
  • Informatiestand: Verwelkom de natuur door tuinambassadeurs
  • Rondleiding door de boomgaard door de Natuurvereniging Tholen en gemeente Tholen
  • Bezoek aan de inspiratietuin in aanleg met voorbeelden hoe je vrijgekomen tegels als vergroening kan inzetten voor jouw tuin
  • Informatie bij de klimaattafel over de gevolgen van extreme regenbuien en wat we kunnen doen om die te verminderen
  • Informatie over het Tegelwippen en over het gebruik van de tegeltaxi

De kinderworkshops zijn vanaf 6 jaar en deelname is gratis. Aanmelden kan via: jijoptholen.nl/workshop-perenboomgaard

Actiedag Tegelwippen

Gemeente Tholen doet mee met het NK Tegelwippen. Op deze dag is er in de perenboomgaard meer informatie over het verwijderen van tegels en stenen uit de tuin en tips over vergroening. In de boomgaard wordt een inspiratietuin aangelegd. In deze inspiratietuin zijn al ideeën te zien zoals stapelmuurtjes die van vrijgekomen tegels zijn gemaakt. Meer informatie over tegelwippen en direct ook verwijderde tegels melden via nk-tegelwippen.nl.

Over de perenboomgaard

De bestaande boomgaard wordt omgevormd naar een groene ontmoetingsplek. De eerste stappen hiervoor zijn gereed. De perenboomgaard is door de gemeente aangekocht met het oog op woningbouwuitbreiding. Zolang de gemeente de grond nog niet nodig heeft voor deze bestemming, wordt dit een tijdelijke groene ontmoetingsplek voor jong en oud.

De groene ontmoetingsplaats is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Alleen wandelaars zijn welkom: fietsen en brommers zijn niet toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio