22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Dankzij fietsstraat kunnen fietsers Tijnjedyk en Cambuursterpad weer ‘gaan met die banaan’

Zowel de Tijnjedyk als het Cambuursterpad in Leeuwarden zijn vernieuwd en ingericht als fietsstraat. Onder het motto ‘gaan met die banaan’ deelde wethouder Evert Stellingwerf woensdagochtend 11 september bananen uit aan voorbijgaande fietsers. De reacties op de nieuwe fietspaden en op deze actie waren positief.

De gemeente Leeuwarden vindt het belangrijk om de stad goed toegankelijk te maken voor fietsers. Door fietsers meer ruimte en comfort te geven en de auto te gast te laten zijn, verwacht de gemeente dat inwoners en bezoekers sneller de fiets pakken. Voor wat extra energie werden zij woensdag getrakteerd op bananen bij de Tijnjedyk. Even later fietste het gezelschap onder begeleiding van een ‘bananenfiets’ naar het Cambuursterpad waar de wethouder schoolkinderen trakteerde op bananen.

Inrichting tot fietsstraat

Sinds begin juni is er gewerkt aan de herinrichting van de Tijnjedyk. Het gaat om het stuk vanaf de rotonde tegenover de Albert Heijn XL tot Huizum Dorp. Ook het Cambuursterpad – vanaf de fietsbrug Hoeksterend tot en met de kruising met de Tjerk Hiddestraat – is onlangs ingericht tot fietsstraat.

Fiets naar je werk week

De ‘opening’ van de nieuwe fietsstraten – te herkennen aan het rode asfalt – valt in de ‘Fiets naar je werk week’. Om beide straten groener te maken, worden in het najaar nog bomen geplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio