18.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Sliedrecht lanceert cultuureducatieprogramma: basisscholen krijgen creatieve boost

Vanaf dit jaar kunnen basisscholen in Sliedrecht profiteren van een nieuw cultuureducatieprogramma. SOJS heeft het programma ontwikkeld in opdracht van de gemeente Sliedrecht. Ook speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs kunnen gebruik maken van de aangeboden kunst- en cultuurlessen. Het programma is een belangrijke stap in de uitvoering van het Cultuurplan 2022-2030 van de gemeente.

Wethouder Cees Paas nam woensdag 11 september symbolisch het menu van het nieuwe cultuureducatieprogramma in ontvangst. Hij kreeg het menu uit handen van Marloes Vriens, projectleider van CMK (cultuureducatie met kwaliteit).

Wethouder Cees Paas

“Naast het normale onderwijs zijn ook kunst- en cultuurlessen belangrijk voor de ontwikkeling van onze kinderen. Deze lessen helpen kinderen met hun zelfvertrouwen. En het prikkelt hun creativiteit. Daarom vinden we het belangrijk dat elk kind in Sliedrecht in aanraking komt met kunst en cultuur. Het nieuwe cultuureducatieprogramma zorgt ervoor dat alle kinderen kennis kunnen maken met verschillende vormen van kunst en cultuur.”

Diversiteit in lessen met lokale samenwerkingspartners

Het programma biedt voor alle basisschoolgroepen verschillende mogelijkheden voor een kunst- en cultuurles. Zoals muziek- of danslessen, kunstwerken maken met materialen uit de natuur of theaterlessen. Ook het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs kan inschrijven op de aangeboden lessen. Scholen kunnen zich tot de herfstvakantie inschrijven voor een van de lessen uit het programma. De eerste inschrijvingen zijn al binnen.

Culturele partners Sliedrecht

Het programma heeft meerdere voordelen voor kinderen. Cultuuronderwijs draagt bij aan identiteitsvorming en het ontdekken van talenten bij kinderen. Daarnaast biedt het cultuureducatieprogramma ook een impuls voor culturele partners in Sliedrecht. Samenwerking met wijkorganisaties vergroot de sociale waarde van het programma. Partners in het cultuureducatieprogramma zijn onder andere Het Sliedrechts Museum, het Nationaal Baggermuseum, de Historische Vereniging Sliedrecht en NME-centrum de Hooizolder.

Subsidie

Voor het nieuwe Cultuureducatieprogramma heeft SOJS een subsidie Meerjarenregeling Cultuureducatie met kwaliteit. De subsidie is verstrekt door het Fonds voor Cultuur participatie. De subsidie dekt 50% van de kosten van het programma. De overige 50% van de kosten dekt de gemeente.

Voor meer informatie en inschrijving kunnen scholen terecht op cultuurmenusliedrecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio