22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Doesburgse buurtsportcoaches gaan de wijk in met de Beweegbus

Doesburg heeft 6 buurtsportcoaches die al vele jaren verschillende activiteiten organiseren voor jong en oud. Zij kunnen vanaf nu ook de Beweegbus Doesburg inzetten! Een bus boordevol sport en spelmateriaal dat allemaal gebruikt kan worden bij activiteiten in de wijk. Vandaag is de Beweegbus voor het eerst in gebruik genomen bij de Beumerskamp door een aantal kinderen van de Wetelaar en een groepje sportieve ouderen.

Ward Terpstra, coördinator Buurtsportcoaches

“Ik ben al heel lang werkzaam in Doesburg en ik merk dat in onze buurten steeds meer behoefte is aan plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar leuke activiteiten worden georganiseerd. De Beweegbus is zo’n plek; een plek vol leven en energie waar je kunt sporten en spelen, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid en een praatje met elkaar.

We werken samen met mensen die veel weten van sport en spel, en we krijgen hulp van verschillende organisaties om ervoor te zorgen dat de Beweegbus een succes wordt. Iedereen is welkom bij de Beweegbus. Of je nu jong of oud bent, met of zonder beperking, ervaren sporter of beginner, de Beweegbus biedt voor iedereen activiteiten aan. Het doel is dat mensen plezier hebben in het samen met anderen sporten, spelen of simpelweg elkaar ontmoeten. Samen maken we onze buurten levendig en gezellig!”

Wethouder Bart Elbers

“Door de wijk in te gaan wordt bewegen nog meer gestimuleerd. Dat is erg belangrijk, voor kinderen en ouderen. Regelmatig bewegen zorgt voor een langer en gezonder leven, het helpt lichamelijke, mentale en sociale problemen te voorkomen of beperken. Bovendien is het leuk om af en toe met de mensen in de buurt iets te doen en elkaar daardoor beter te leren kennen. En word je erg enthousiast van een sport, is de stap naar een van de vele vereniging in Doesburg eenvoudig te zetten. Ik ben dan ook erg blij dat we de Beweegbus met dank aan het ministerie van VWS hebben kunnen aanschaffen. Een mooie aanwinst voor Doesburg.”

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches willen vooral goed inspelen op de behoeften van de Doesburgers. Dus: kom langs bij de bus en laat weten wat je graag zou willen doen of welke activiteit je graag zou willen uitproberen. Er is veel mogelijk!
In onderstaand schema de dagen, tijden en locaties van de Beweegbus voor de komende tijd. Blijf via www.actiefindoesburg.nl op de hoogte van alle ontwikkelingen en de planning van de activiteiten.

thumbnail?sz=w1920&id=1LtOF6uXDgr9POBh71pOB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio