22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Kadokaart duurzaam witgoed voor ruim 600 Katwijkse huishoudens om geld én energie te besparen

Energie die je bespaart, hoef je ook niet te betalen. Met die gedachte gaf de gemeente Katwijk een kadokaart voor duurzaam witgoed aan inwoners met een laag inkomen en weinig spaargeld. Tussen mei 2023 en 1 september 2024 ruilden 632 huishoudens hun oude, energieslurpende witgoedapparaten in. Ze gebruikten de kadokaart van € 500 voor een energiezuiniger apparaat.

Kadokaart zorgt dat Nellie goede wasmachine heeft

Voor Nellie en haar dochter was dit een uitkomst. Door chronische gezondheidsklachten komt Nellie rond van een uitkering. Haar wasmachine moest vervangen worden. Dankzij de kadokaart kon Nellie een nieuw, energiezuinig apparaat kopen. Ze zei hierover: “Ik hoorde mensen over de regeling, maar wist niet zeker of ik het kon gebruiken. Gelukkig wel, anders had ik nooit de wasmachine kunnen kopen die ik nu heb.”

Bestrijden energiearmoede

Wethouder Sonny Spek is blij dat Nellie en andere huishoudens hun apparaten hebben omgeruild. “Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen de regeling in hun omgeving bekend te maken. Het draagt bij aan het terugdringen en tegengaan van energiearmoede in onze gemeente. We zetten ons hier de komende tijd volledig voor in. Bijvoorbeeld met het Katwijks Isolatiefonds.”

Energiebesparende regelingen

De gemeente Katwijk heeft meerdere regelingen voor inwoners om de energierekening te verlagen. Zoals subsidieregelingen, maar ook advies op maat door een energiecoach. Hier gebruik van maken? Klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio