22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Fietstas Challenge laat Twente nog meer fietsen

Half september start in Twente de ‘Fietstas Challenge,’ een ludieke actie om het gebruik van de fiets voor korte ritten te promoten. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, een ritje naar het museum of naar de sportschool. De challenge daagt vooral automobilisten uit om te ervaren hoeveel boodschappen je op de fiets mee kunt nemen.

Fietstas Challenge

Fietsmakelaar Christien Rodenburg van de 14 Twentse gemeenten: ‘Van 14 tot en met 22 september wordt op veertien locaties in Twente aandacht gevraagd om je boodschappen met de fiets te doen. Bij weekmarkten en wijkwinkelcentra trekt een opvallend team de aandacht en nodigt voorbijgangers uit om de uitdaging aan te gaan. Deelnemers kunnen proberen zoveel mogelijk boodschappen uit een winkelwagen in de fietstassen te krijgen. De 3 beste deelnemers worden beloond met een stevige, dubbele fietstas.’

Praktisch voor dagelijkse ritten

Wethouder verkeer en vervoer Evelien Zinkweg ondersteunt deze actie in de gemeente Oldenzaal graag. “Ik vind het belangrijk dat inwoners ontdekken hoe praktisch de fiets kan zijn voor dagelijkse ritten. Bijna de helft van alle korte ritten wordt met de auto afgelegd. Dat kan toch minder? Dat scheelt een parkeeractie met je auto, het is gezonder voor je lichaam en meer fietsers zorgen voor een groene en frisse gemeente.”

Zelf doet wethouder Evelien Zinkweg ook mee aan de Fietstas Challenge op dinsdag 17 september om 14.30 uur. De Fietstas Challenge in Oldenzaal duurt die dag van 13.30 tot 17.30 uur bij ingang winkelcentrum In den Vijfhoek (Vestingstraat).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio