22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Gemeente en sportverenigingen lanceren Haagse Kracht Clubs

Dit weekend zijn bij voetbalvereniging RAS de Haagse Kracht Clubs gelanceerd. Een gezamenlijk sportinitiatief van de gemeente Den Haag en lokale sportverenigingen om Haagse sportclubs sterker en toekomstbestendiger te maken.

Haagse Kracht Clubs

De Haagse Kracht Clubs streven naar het bevorderen van de binding tussen sportclubs, hun leden, en de buurt, zodat sportclubs een vitale rol blijven spelen in de lokale gemeenschap.

Sportverenigingen

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer lanceerden samen met sportclubs HDM, Hockeyclub Wateringseveld, TAC 90, RAS, Martial Arts Center en HLTC Metselaars het nieuwe initiatief. Bredemeijer: “Sportclubs zijn enorm belangrijk in onze wijken en voor onze samenleving. Met de Haagse Kracht Clubs slaan de gemeente en sportverenigingen de handen ineen en investeren we in de sportieve en levendige toekomst voor onze clubs.”

Sportclubs die deel nemen kunnen rekenen op brede ondersteuningsmogelijkheden van de gemeente. Er is onder andere een innovatiebudget beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en er wordt hulp geboden om de buurt te betrekken bij hun sportactiviteiten. Clubs die inzetten op ledenbinding of buurtbetrokkenheid kunnen een Haagse Kracht Club worden.

De gemeente Den Haag roept alle sportclubs in de stad op om deel te nemen aan de Haagse Kracht Clubs. Door samen te investeren in de toekomst van de sport, draagt dit initiatief bij aan een sterker, gezonder en socialer Den Haag. 

Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie en om je als sportvereniging aan te melden als Haagse Kracht Clubs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio