18.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Geslaagde en Gezellige Culinaire Wandeling door Nijkerk

Op zaterdag 14 september vond er tijdens de Smaakweek een succesvolle Culinaire Wandeling door Nijkerk plaats, verzorgd door Museum Nijkerk. Deze unieke ervaring vond plaats op 14 september en combineerde de culinaire hoogstandjes van lokale ondernemers met de rijke historie van de stad. Deelnemers genoten van een onvergetelijke avond vol heerlijke gerechten, verrassende drankjes en een fascinerende stadswandeling.

Culinaire Wandeling

De wandeling, die samenviel met de Nationale Open Monumentendag, begon bij de Postkamer, waar de deelnemers werden verwelkomd met een glas prosecco en een heerlijke amuse. Onder leiding van de professionele gids, de heer van de Castel, werd de groep meegenomen op een ontdekkingsreis door de straten van Nijkerk, waarbij historische verhalen tot leven kwamen.

thumbnail?sz=w1920&id=1bdAHu5GzOJhF7rCtg 1sC Zb2ccbsL3T
wandeling. Foto: gemeente Nijkerk

Een van de hoogtepunten van de avond was het bezoek aan Museum Nijkerk, waar de deelnemers genoten van een smaakvol voorgerecht. Terwijl zij nipten aan een verfrissend sapje, gaf Bram, een bevlogen gids van Museum Nijkerk, uitleg over het historische pand en de betekenis ervan voor de stad.

thumbnail?sz=w1920&id=1l
wandeling. Foto: gemeente Nijkerk

Tijdens de wandeling werd ook een bezoek gebracht aan Slijterij De Moor, waar de deelnemers kennismaakten met de prachtige wijnen van De Breede Beek, de perfecte wijn-spijscombinaties en natuurlijk was er de gelegenheid tot het proeven van de Nijkerkse bonbon. De sfeer was gemoedelijk en de gasten kregen volop de gelegenheid om te proeven en te leren.

thumbnail?sz=w1920&id=1kopBxs
wandeling. Foto: gemeente Nijkerk

De culinaire tocht eindigde op spectaculaire wijze bij restaurant De Dolle Joncker, waar een uitgebreid hoofdgerecht en dessert werden geserveerd, onder begeleiding van een schitterende vuurwerkshow. De combinatie van lekker eten, prachtige locaties en interessante verhalen zorgde voor een avond die de deelnemers niet snel zullen vergeten.

thumbnail?sz=w1920&id=1 r kU1B5XzRtWWNdMZaLK7hE7TqYAJp9
wandeling. Foto: gemeente Nijkerk

Deze uitverkochte Culinaire Wandeling was daverend succes, met veel positieve reacties van de gasten. Aanstaande donderdag 19 september vindt de culinaire wandeling nog een keer plaats, er zijn nog een paar plekjes vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio