22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

het Symposium: Natuur nu! wordt georganiseerd door Jubilerend IVN Oss

Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid IVN Oss bestaat dit jaar 50 jaar. Een reeks van activiteiten heeft deze vereniging dit jaar georganiseerd om dat feit te vieren. Een foto-expositie, wandelingen en een publieksdag. De werkgroep Groen en ruimte sluit al die activiteiten af met een symposium op vrijdagmiddag 25 oktober in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss.

Natuur nu!

Bij een jubileum hoort terugkijken, stil staan bij het moment en vooruit kijken.Bij het thema ‘Natuur nu!’ denk je het eerst aan een momentopname: ‘nu’. Maar let op de uitroepteken. Hoe gaat het met de natuur? Welke perspectieven zien we voor de toekomst?

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans opent het symposium. Vervolgens krijgen vier sprekers het woord: Geert Versteijlen, voorzitter van IVN Oss, vertelt over het thema ’natuur nu’, Wouter Helmer, oprichter van ARK/Rewilding Europe spreekt over de ‘Natuur als bondgenoot in Nederland en Europa’, Kars Veling van de Vlinderstichting bekijkt ‘Oss door vlinderogen’ en Harm Dotinga, senior-jurist bij Vogelbescherming Nederland vertelt over zijn nieuwe boek ‘Vogels en de wet’. Het programma wordt aangevuld met twee korte muzikale intermezzo’s van duo Erik van Dijck en Jos van Oorschot. Het symposium wordt afgesloten met een discussie door een panel en het aanwezige publiek aan de hand van enkele stellingen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het mailadres ivnoss.symposium50jaar@gmail.com. In de raadzaal kunnen ongeveer 150 deelnemers. Na aanmelding krijgt u een bevestiging van aanmelding. Meer info en eventuele laatste wijzigingen vind je op: www.ivn.nl/afdeling/oss.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio