22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Airborne-monument wordt geadopteerd door leerlingen van CNS De Regenboog uit Ede

Woensdag 18 september om 11.00 uur vindt de overdracht van het Airborne-monument plaats op de Ginkelse Heide. Leerlingen van groep 7 van basisschool De Regenboog uit de Ede adopteren het monument voor het komende jaar. 

Het afgelopen jaar had groep 7 (inmiddels groep 8) van De Vuursteen het monument geadopteerd. Zij dragen het monument aanstaande woensdag over aan groep 7 van basisschool De Regenboog. Het programma start met een toespraak van de burgemeester. De leerlingen hebben zelf een mooi programma gemaakt voor deze jaarlijkse overdracht. Dit betekent dat op school en in de klas een jaar lang aandacht wordt besteed aan ‘hun’ oorlogsmonument. 

Op zaterdag 21 september zullen twee leerlingen van groep 7 van De Regenboog een krans leggen tijdens de Airborne Luchtlandingen en Herdenking op de Ginkelse Heide. 

Airborne Ede-maand voor kinderen

Klassendagen

Het project  ‘Adopteer een monument’ is bedoeld om kinderen te betrekken bij herdenken. Dat gebeurt ook op de Airborne klassendagen. Donderdag 19 en vrijdag 20 september zijn ruim 800 kinderen van basisscholen uit Ede op de Ginkelse Heide te gast om te leren over de geschiedenis van de Airborne Luchtlandingen en de inzet van veteranen van toen en nu. 

Pegasus Wandelfestival zaterdag 28 september

Zaterdag 28 september start het Pegasus Wandelfestival op het Museumplein in Ede. De 5 km is een speciale festivalroute voor kinderen. Op deze route beleven kinderen het verhaal van operatie Pegasus I, de spectaculaire ontsnappingsoperatie in oktober 1944.

Nog meer

Verder zijn elke avond tekeningen te bewonderen op onze toren van de Oude Kerk, zijn er Doeboeken en Airborne Kinderkranten en zijn er filmdagen voor scholen in Pathé Ede en in Pathé Arnhem. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio