22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Openingsweekend in Drachten van het Culturele Seizoen van 20 tot en met 22 september

Het culturele seizoen wordt in Drachten feestelijk afgetrapt met een bruisend openingsweekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september.

Vier prominente cultuurinstellingen – Bibliotheek Drachten | Smallingerland, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei – zetten gezamenlijk hun deuren open voor een weekend vol gratis optredens, voorstellingen, exposities, lezingen en workshops. Met een divers en laagdrempelig programma voor alle leeftijden, krijgen bezoekers de kans om de culturele rijkdom van Drachten op een unieke manier te ervaren.

Bibliotheek Drachten | Smallingerland

Bibliotheek Drachten | Smallingerland biedt op vrijdag en zaterdag een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Het Beste Bieb Festival bevat onder andere een lezing van schrijver en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol. Met Eus’ Biebclub neemt hij het publiek mee in zijn passie voor boeken en literatuur. Voor de jongere bezoekers is er onder andere het interactieve concert Kruidkoek: De Muziekmagnetron, de Friestalige jeugdvoorstelling Lampke en kunnen kinderen deelnemen aan workshops.

Voor de muziekliefhebbers wordt het zaterdagavond een feestje in Poppoadium Iduna. Tijdens Wjerljocht kunnen bezoekers genieten van liveoptredens van de swingende partyband The Grand East,de energieke rockband ¡Pendejo! én de symfonische metalband Elithium.  Ontdek nieuwe muziek en kom op een laagdrempelige manier de unieke sfeer van Iduna ervaren!

Schouwburg de Lawei

Schouwburg de Lawei houdt zondag Open Huis. Kijk tijdens een rondleiding achter de schermen en doe mee aan verschillende workshops en quizzen. Voor de kleinste bezoekers is er de peuterpretfilm Vogelhuis Verhaaltjes. En het Tappin-it Collective speelt een muzikale voorstelling Gambit, waarin tapdans, muziek en theater samenkomen.

Eileen Blackmore geeft in Museum Dr8888 een lezing over ‘De kracht van Design’. Ze is de initiatiefnemer van ‘Wad van Waarde’. Dit is een makersnetwerk van (jonge) boeren, ontwerpers, studenten, ondernemers en makers. Samen ontwerpen ze duurzame alternatieven voor plastic producten, zodat het Waddengebied plasticvrij wordt en er nieuwe verdienmodellen voor boeren ontstaan. Aansluitend is de tentoonstelling Made in Fryslân gratis toegankelijk.

Het volledige programma is te bekijken op https://opendrachten.nl/openingsweekend-culturele-seizoen/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio