18.6 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Basisonderwijs, politie en gemeente ondertekenen schoolveiligheidsconvenant

Vandaag hebben de 10 basisscholen, Politie Eenheid Rotterdam en Gemeente Krimpen aan den IJssel het schoolveiligheidsconvenant Veilig in en om de school 2024-2027 ondertekend.

Basisscholen

Het schoolveiligheidsconvenant is een samenwerking tussen deze partijen. De betrokken partijen hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bij het creëren en in stand houden van een veilig klimaat in en om de school. In dit document hebben de partijen de samenwerkingsafspraken met elkaar hierover verder uitgewerkt. De voorgezet
onderwijsscholen hebben het schoolveiligheidsconvenant eerder ondertekend in januari.

Vroegtijdig signaleren is van belang voor een veilige school

Met het ondertekenen van het convenant erkennen de betrokken partijen de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Maar ook het belang van een goede samenwerking. Burgemeester Luteijn benadrukt het belang van deze afspraken: “Ook in het basisonderwijs is het belangrijk dat gemeente, onderwijs en politie vroegtijdig signalen herkennen. Met elkaar kijken we naar een passende aanpak. We zetten ons in om problemen in en rond de scholen te voorkomen. Dit is mogelijk dankzij deze preventie, vroegsignalering en de investering in een goede samenwerking. Het convenant draagt eraan bij dat onze kinderen zich veilig kunnen voelen op school.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio