18.6 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Kom kijken in een windturbine in Kamperland tijdens de Open Energiedag

Zaterdag 21 september is de Open Energiedag 2024. Windparken Oosterscheldekering zet ook dit jaar weer een deur open van een van haar windturbines! Kom langs tussen 10.00 en 14.00 uur en neem een kijkje op de begane grond van een windturbine aan de Jacobahaven in Noord-Beveland. Ontdek de wereld achter het stopcontact!

Nieuwsgierig om eens binnen in een windturbine te kijken?

Medewerkers van E-Connection vertellen meer over de techniek van de windturbine en beantwoorden graag uw vragen. Helaas kunt u niet helemaal naar boven, maar er is wel een filmpje waarin u ziet hoe de turbine boven in de gondel eruit ziet..

Korting op lunch bij Seafarm

De eerste 100 bezoekers krijgen een kortingsbon ter waarde van € 2,50 op een lunch bij Restaurant Seafarm. De chefs hebben speciaal in het thema energie een verrassende Catch of the Day bedacht. Het restaurant is vanaf 11.30 uur open.

Praktische informatie

  • De deur van de windturbine staat van 10.00 tot 14.00 uur voor u open.
  • U hoeft u niet vooraf aan te melden.
  • Toegang is gratis.
  • Locatie: naast restaurant Seafarm, Jacobahaven 4.

Windparken Oosterscheldekering

Onze windparken dragen bij aan de verduurzaming van Zeeland. Aan de Jacobahaven en op de voormalige werkeilanden Neeltje Jans en de Roggenplaat waait het vaak en hard. Een goede plek dus om de Zeeuwse wind te vangen. Daarom hebben we daar onze windmolens neergezet, met oog voor de natuur en met respect voor de elementen.

Met onze 32 windturbines op en rondom de Oosterscheldekering wekken we jaarlijks 440 miljoen kWh elektriciteit op. Dat is net zo veel als het verbruik van ongeveer 147.000 huishoudens. Je kunt dat vergelijken met 80% van de huishoudens in Zeeland. Met onze windparken besparen we jaarlijks ongeveer 185.000 ton CO₂.

Lees meer over Windparken Oosterscheldekering.

Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met zes branche-organisaties, waaronder NedZero (voporheen NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie). Ook dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek. Van wind- en zonne-energie tot warmtenet of waterstof. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio