16 C
De Bilt

Midden-Groningen heeft een nieuwe kinderburgemeester en Raad van de Toekomst

Op maandag 16 september zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe kinderburgemeester Mara Staal en de Raad van de Toekomst van Midden-Groningen geïnstalleerd. De kinderburgemeester en de kinderraadsleden hebben tegenover burgemeester Erica van Lente beloofd dat zij hun werk zo goed mogelijk zullen doen en zullen opkomen voor de belangen van alle kinderen in de gemeente.

Afscheid van oud-kinderburgemeester Belinay

De installatie van Mara betekende ook het afscheid van de vorige kinderburgemeester Belinay Babuscu. Burgemeester Erica van Lente en oud-burgemeester Adriaan Hoogendoorn hadden mooie woorden over voor haar inzet in het afgelopen schooljaar. Samen met de Raad van de Toekomst heeft ze zich ingezet voor buiten sporten en spelen in de gemeente. Ook heeft ze bijgedragen aan projecten voor kinderen in de gemeente Midden-Groningen, zoals Politiekids.

18 nieuwe kinderraadsleden in Midden-Groningen

De nieuwe kinderburgemeester zal voorzitter worden van de ‘Raad van de Toekomst’, met 18 nieuwe kinderraadsleden. Deze leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen in de gemeente gaan dit schooljaar meer leren over de lokale democratie en nadenken over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn. Met het afleggen van de belofte hebben ze aangegeven met plezier en enthousiasme aan de slag te gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio