12.8 C
De Bilt

Weekmarkt Capelle wordt tijdelijk verplaatst naar parkeerterrein achter gemeentehuis

Capelle aan den IJssel – De Capelse weekmarkt wordt vanaf donderdag 17 oktober 2024 tijdelijk verplaatst naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Deze verplaatsing is noodzakelijk vanwege werkzaamheden ter voorbereiding op de aanleg van het nieuwe Stadsplein.

Op maandag 16 september is Stedin op de Rivierweg gestart met de voorbereidingen voor het vervangen en verleggen van elektriciteitskabels. In het nieuwe ontwerp van het Stadsplein is de waterpartij op het Amnestyplein vergroot waardoor de kabels verplaatst moeten worden. Deze kabels lopen deels over de locatie waar de weekmarkt plaatsvindt. Vanaf maandag 14 oktober zijn daarom werkzaamheden nodig op deze locatie.

Tijdelijke verplaatsing weekmarkt

In overleg met de Marktcommissie is besloten om de weekmarkt vanaf donderdag 17 oktober te verplaatsen naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Dit zorgt ervoor dat de markt tijdens de werkzaamheden gewoon door kan gaan. Door de werkzaamheden en verplaatsing komen er circa 50 parkeerplaatsen te vervallen. Vanaf woensdag 16 oktober is het elke woensdag vanaf 16.00 uur tot en met donderdag 18.00 uur niet mogelijk om te parkeren op een gedeelte van het parkeerterrein in verband met de op- en afbouw van de markt.

Gedurende de werkzaamheden worden voetgangers en fietsers op de Rivierweg omgeleid. Er zijn borden met bewegwijzering geplaatst om de routes duidelijk aan te geven. Daarnaast zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar in de directe omgeving van de markt en het gemeentehuis.

De verwachting is dat de werkzaamheden medio december 2024 worden afgerond. Zodra dit het geval is, keert de weekmarkt terug naar de gebruikelijke locatie onder de metrobaan aan de Lijstersingel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio