17.8 C
De Bilt
zaterdag, 21 september 2024

Het Zuid-Hollands Landschap viert haar 90-jarig bestaan 

Het bestaan van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is urgenter dan ooit. Al 90 jaar zet zij zich in voor natuur en landschap in de provincie Zuid-Holland. Vandaag vierde ze in de Stadsgehoorzaal van Leiden de behaalde successen uit de afgelopen jaren met onder andere provincie, waterschappen, gemeenten, zakelijke partners en andere natuurorganisaties.

Inspirerend programma

Het Zuid-Hollands Landschap heeft de aanwezigen op reis genomen door 90 jaar geschiedenis van natuur en landschap in Zuid-Holland. Samen met prof. Dr. Nijhuis van de TU Delft heeft zij verteld over de lessen uit het verleden en werd er vooruit gekeken naar 2050. Een boswachter, boa, beheerder van het bezoekerscentrum en vertegenwoordigers van programma’s gaven in de pauzes aan de aanwezigen inhoudelijke uitleg over de verschillende werkzaamheden van de organisatie. Aan het einde van de middag werd het startschot gegeven voor de nieuwe koers. “Vanaf nu gaan we ons nadrukkelijk richten op het gehele landelijk gebied van Zuid-Holland en niet alleen op onze eigen terreinen.” zegt directeur-bestuurder Jos Bisschops.

Toekomstvisie

Bisschops geeft aan “Het is hartverwarmend en bemoedigend om de betrokkenheid in de zaal te voelen. Het regeerakkoord zoals gisteren in de troonrede gepresenteerd, geeft grote reden voor zorgen. Wij zien niet hoe de natuurdoelen behaald kunnen worden met het huidige beleid. Natuur wordt als bijzaak gezien, terwijl het voor iedereen van levensbelang is. Samen met de partners die we vandaag gesproken hebben voelen we de urgentie om samen te werken om de natuur en onze leefomgeving te herstellen. Wij gaan er met onze nieuwe koers alles aan doen om het verschil te maken. Voor iedereen, in heel Zuid-Holland”.

Kijk voor meer informatie op zuidhollandslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio