23.1 C
De Bilt

Eerste oeveradoptie in Den Haag: Bewoners helpen de stad schoon te houden

Woensdagmiddag overhandigde wethouder Kapteijns bij buurttuin de Valkenbosgaarde het eerste schepnet aan een bewoner in kader van het nieuwe initiatief voor oeveradoptie van de gemeente Den Haag. Dit initiatief is onderdeel van het Aanvalsplan Afval, dat in de zomer van 2023 door het college is gepresenteerd. Het doel van dit plan is de stad schoon en leefbaar houden. Vanaf nu kan je als bewoner van de gemeente Den Haag online een aanvraag doen voor een stuk oeveradoptie

Oeveradoptie

Dit initiatief is onderdeel van actiepunt 46: ‘Werven van oever- en kadeoptanten om bewoners ook te activeren op het thema zwerfafval in water’. Inwoners van de gemeente Den Haag die een stuk oever of kade adopteren dragen bij aan het opruimen van zwerfafval op kade/oever en in het water. Zij ondersteunen de gemeente bij het schoonhouden van oevers en kades voor een gezonde, veilige en aantrekkelijke leefomgeving.

Kapteijns overhandigt schepnet. Foto: gemeente DenHaag

Wethouder Arjen Kapteijns: ”We hebben iedereen nodig om onze stad schoon en leefbaar te houden. Ik ben trots dat bewoners verantwoordelijkheid nemen door een stuk oever of kade schoon te houden. Het is fijn dat de gemeente hierbij kan ondersteunen. Samen zorgen we voor een schone stad!”

Hoe draag jij je steentje bij?

Wanneer jij je hebt opgegeven via denhaag.nl/oeveradopteren krijg je na een positieve beoordeling of de oever of kade geschikt is een pakket met een schepnet, een ring en een rol vuilniszakken. Met dit pakket kan jij als bewoner een waardevolle bijdrage leveren aan het schoonhouden van onze mooie Hofstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio