24 C
De Bilt
zaterdag, 21 september 2024

bibliotheek Papendrecht: Lezing over omgaan met armoede

Op woensdag 9 oktober vertelt Karel Spitsbaard over opgroeien in armoede in bibliotheek Papendrecht. Daarnaast presenteert hij zijn net verschenen audiodrama Oma’s die katten eten.

Impact armoede

Overleven in een omgeving waar alcohol, geweld en drugs heersten was niet gemakkelijk. In het meerstemmige audiodrama ‘Oma’s die Katten eten’, naar het gelijknamige boek, vertelt Spitsbaard het verhaal van zijn jeugd en de impact die de extreme armoede van zijn ouders en generaties daarvoor hebben gehad op zijn leven. Hij maakte hierdoor verkeerde keuzes en belandde in het criminele milieu. Toch wist Karel zich hier op eigen kracht uit te ontworstelen. 

thumbnail?sz=w1920&id=1fbJHiV6PBTz e1K426K6tmIiM9BTNPvv
audiodrama Oma’s die katten eten.. Foto: Karel Spitsbaard

Openheid stimuleren door lezing in Bibliotheek Papendrecht

Als docent Nederlands en gemeenteraadslid wil Karel Spitsbaard mensen stimuleren om open te zijn over armoede. Het is de eerste stap die leidt naar kansen voor een leven zonder armoede, mentale problemen en/of criminaliteit. De lezing is een uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan. Toegang is gratis, Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: bibliotheek Papendrecht, Markt 22.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio