13.9 C
De Bilt

Een nieuw schoolgebouw voor basisscholen Het Christal en Johannes Calvijn

De gemeente Vlaardingen gaat op 2 oktober in gesprek met bewoners en betrokkenen van de beoogde locatie voor schoolgebouwen. Vlaardingen zet zich in voor toekomstbestendige en toegankelijke schoolgebouwen waarbij de ontwikkeling van de kinderen centraal staat. Het gemeentebestuur onderzoekt de mogelijkheid om op een deel van het parkeerterrein aan de Broekweg een nieuw schoolgebouw te realiseren, waarin de basisscholen Het Christal en Johannes Calvijn samen gehuisvest kunnen worden.

Om een weloverwogen besluit te kunnen nemen, gaat de gemeente op 2 oktober 2024 in gesprek met bewoners en andere betrokken. Enerzijds om te horen welke aandachtspunten omwonenden meegeven, anderzijds om te verkennen welke kansen men ziet bij de komst van een schoolgebouw op een deel van het parkeerterrein aan de Broekweg.

Locatieonderzoek uitgevoerd

De gemeente heeft de wettelijke plicht te zorgen voor voldoende en kwalitatief goede scholen voor alle kinderen die in Vlaardingen wonen. In de gemeente Vlaardingen is het niet eenvoudig om een geschikte nieuwbouwlocatie voor een onderwijsvoorziening te vinden. Dit heeft vooral te maken met de beperkte vrije ruimte. Daarnaast is niet iedere locatie geschikt om een nieuwe school te bouwen.

Daarom heeft de gemeente in 2023, op verzoek van de gemeenteraad, een stadsbreed locatieonderzoek laten uitvoeren. Met dit onderzoek is inzichtelijk gemaakt welke locaties in Vlaardingen geschikt kunnen zijn voor het bouwen van een school voor basisonderwijs. De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.vlaardingen.nl/locatieonderzoek

Toekomstbestendig en toegankelijk schoolgebouw

Op basis van bovenstaand onderzoek is naar voren gekomen dat een deel van het parkeerterrein aan de Broekweg de meest geschikte locatie is voor het realiseren van een nieuw schoolgebouw. Het gaat om een gebouw met circa tien lokalen, waarin de basisscholen Het Christal en Johannes Calvijn samen gehuisvest kunnen worden. Wethouder Koen Kegel (onderwijshuisvesting): “Vlaardingen zet zich in voor voldoende toekomstbestendige schoolgebouwen. De ontwikkeling van onze kinderen staat daarbij centraal. We zetten niet alleen een gebouw neer, we creëren een omgeving waar elk kind kan groeien en bloeien”. 

In gesprek met bewoners en andere betrokkenen

Voordat de het College van B&W een definitief besluit neemt over de exacte locatie van het nieuwe schoolgebouw wordt een bewonersavond georganiseerd. “Vanzelfsprekend nemen we bij het realiseren van een nieuw schoolgebouw de omgeving serieus en gaan hierover in gesprek met omwonenden” aldus wethouder Koen Kegel. De gemeente is benieuwd naar welke aandachtspunten omwonenden en betrokkenen aangeven, maar vooral ook welke mogelijkheden zij zien bij de komst van dit schoolgebouw op een deel van het parkeerterrein aan de Broekweg. Onderwerpen die zeker aan bod komen zijn het parkeren en mogelijkheden voor beperken van hittestress en wateroverlast.

De bewonersavond wordt op 2 oktober gehouden en begint om 19.15 uur in kerkgebouw De Fontein, Groen van Prinstererstraat 65a, 3131 GD Vlaardingen. Deze avond is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio