13.9 C
De Bilt
zondag, 22 september 2024

Flexaterrein Sneek krijgt flinke metamorfose

Het opknappen van het voormalige Flexaterrein in Sneek is gestart na een lange periode van voorbereidingen. Er komen twee gebouwen met appartementen. In een van de gebouwen komt ook een supermarkt. Zo wordt het Flexaterrein een aantrekkelijk en sfeervol gebied.

“Er is lang uitgekeken naar het flink opknappen van het voormalig Flexaterrein. We zijn nu met de laatste processtap bezig, namelijk het opstellen van een inrichtingsschets voor het parkeerterrein. Als straks alle lichten op groen staan, wordt deze veel besproken plek eindelijk weer een plek met kwaliteit en van waarde voor Sneek,” zegt wethouder Bauke Dam van gemeente Súdwest-Fryslân. “We zijn blij met deze ontwikkeling. Er worden 56 appartementen gebouwd, die weer doorstroming op de woningmarkt op gang kunnen brengen”.

Wandelpromenade en meer groen op Flexaterrein in Sneek

Het oorspronkelijke plan voldeed volgens welstandscommissie Hús en Hiem niet aan het Beeldkwaliteitsplan. Hierin staat hoe de bebouwing en de inrichting van de ruimte bij elkaar moeten passen. De gemeente en de initiatiefnemers BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Van Wijnen, Vaster BV en Somerrak BV hebben de koppen bij elkaar gestoken om meer kwaliteit aan het gebied toe te voegen. Vandaar het plan om de wandelpromenade op te knappen. Daarmee ontstaat een fijner gebied met meer ruimte voor groen.

“We hebben op het terrein veel aandacht voor groen en beleving. Er komt aan de kant van het water een prachtige wandelpromenade. Dit wordt een sfeervol gebied waar we met z’n allen gebruik van kunnen maken”, aldus wethouder Dam.

Laatste stappen

Als de gemeenteraad 24 oktober instemt met de financiering verandert de Oppenhuizerweg in een 30km/uur-zone. Wanneer de gemeente en de ontwikkelende partijen het eens worden over de inrichtingsschets voor het parkeerterrein, kan de raad op 19 december 2024 ook de Stedenbouwkundige onderbouwing Flexaterrein Sneek vaststellen. De omwonenden worden via een nieuwsbrief geïnformeerd over de ontwikkelingen in het gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio