23.6 C
De Bilt

Frisse Pitch Night zet duurzame ideeën in de spotlight

Tijdens de Frisse Pitch Night op woensdagavond 9 oktober a.s. presenteren enthousiaste inwoners hun idee om Zeist socialer, creatiever en duurzamer te maken. Vijf pitchers gaan naar huis met een prijs van €1.000, waarvan één gekozen door het publiek. Na het succes van vorig jaar is het de tweede keer dat Samen Duurzaam Zeist en Stadslab Zeist de Frisse Pitch Night organiseren.

Wie heeft ze niet? Leuke, creatieve ideeën om je eigen leefomgeving duurzamer en prettiger te maken. Soms heel concreet, soms vaag, vaak iets er tussenin. De Frisse Pitch Night 2024 deed afgelopen maanden een oproep aan inwoners om dit soort ideeën in te sturen. Uiteindelijk zijn er acht van deze ideeën genomineerd voor de Frisse Pitch Night. De geselecteerde ideeën zijn praktisch en divers.

De initiatieven die meedoen zijn: inclusief spelen, meerijdbankjes, gratis menstruatieproducten voor iedere leerling, tegels eruit en Heuvelrugplanten erin, community art-muurschildering, drinkwaterbakken voor dieren, een gedeelde boekenkast en een project met varkens. Zonder uitzondering dragen deze ideeën bij aan een socialer, duurzamer en creatiever Zeist.

Stemmen

Tijdens de Frisse Pitch Night presenteren de genomineerden in 3 minuten hun idee aan de vakjury. In een gemoedelijke café-setting brengt veilingmeester JP (Jeroen Paul Nijmeijer) de initiatiefnemers daarna in gesprek met het publiek en de juryleden. Het belangrijkste doel van de avond is om actieve inwoners en hun ideeën een podium te geven, nieuwe verbindingen te creëren tussen inwoners en een inspirerende avond met elkaar te hebben. Vijf initiatieven maken kans op een prijs van €1.000. Niet alleen de jury bepaalt. Het publiek heeft ook een belangrijke stem, zij kiest namelijk één prijs van €1.000.

Groei

De creatieve slagkracht van inwoners uit de gemeente Zeist is onmisbaar. Samen Duurzaam Zeist en gemeente Zeist willen met de Frisse Pitch Night inwoners activeren en helpen om al die frisse ideeën uit te laten groeien tot verbindende activiteiten. De winnaars van de Frisse Pitch Night 2024 worden op weg geholpen om hun idee binnen één jaar te realiseren.

De Frisse Pitch Night 2024 wordt georganiseerd door Stadslab Zeist, in opdracht van Samen Duurzaam Zeist, en wordt gefinancierd door gemeente Zeist. De Frisse Pitch Night is onderdeel van de Week van Samen Duurzaam Doen die van 5 tot en met 13 oktober 2024 plaatsvindt. Tijdens deze week, geïnitieerd door Samen Duurzaam Zeist, kunnen inwoners uit de gemeente Zeist deelnemen aan een breed scala van leerzame, inspirerende en duurzame activiteiten.

Frisse Pitch Night

Lab Lou, Weteringlaan 1, Zeist
Woensdag 9 oktober 2024
Toegang: gratis
Inloop: 19.15 uur
Programma: 20.00 tot 22.00 uur
Na afloop borrel & muziek
Meer info & aanmelden: frissepitch.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio