23.2 C
De Bilt
zondag, 22 september 2024

Snellere uitbetaling voor inwoners met uitkering én werk in gemeente Súdwest-Fryslân

Inwoners die naast hun werk ook een uitkering ontvangen, kunnen voortaan eenvoudiger hun inkomen doorgeven en krijgen sneller hun uitkering uitbetaald. De afgelopen twee jaar heeft de gemeente, samen met de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brunssum & Landgraaf (ISD BOL) én Wolters Kluwer Schulinck, hard gewerkt aan deze nieuwe aanpak. Tijdens een feestelijke bijeenkomst gaven wethouder Marianne Poelman en wethouder Christian Wilbach van Landgraaf & bestuurder ISD BOL het startsein voor dit innovatieve proces.

Unieke werkwijze in Nederland

Voorheen moesten inwoners met een Participatiewet-uitkering en werk elke maand hun inkomstenspecificaties inleveren, wat vaak zorgde voor vertraging in de uitbetaling. Met de nieuwe werkwijze kunnen inwoners hun gegevens direct invoeren. De verrekening gebeurt vervolgens automatisch, waardoor de uitbetaling sneller is geregeld.  

Wethouder Marianne Poelman is trots op deze ontwikkeling: “Juist voor deze mensen is het belangrijk dat ze niet hoeven te wachten op hun geld. Het is een mooie stap in onze dienstverlening en ik hoop dat we andere gemeenten hiermee kunnen inspireren en dat zij ook gebruik kunnen gaan maken van deze oplossing”.

Een belangrijke stap richting de nieuwe Participatiewet in balans

Deze nieuwe werkwijze maakt de dienstverlening aan inwoners niet alleen beter, maar zorgt ook voor meer efficiëntie binnen de gemeentelijke organisatie. Súdwest-Fryslân en ISD BOL zetten hiermee een belangrijke stap naar de nieuwe Participatiewet in balans.

Toekomstplannen

Op dit moment is de nieuwe werkwijze alleen beschikbaar voor mensen met een flexibel maandelijks inkomen. Binnenkort kunnen inwoners met een 4-wekelijks en wekelijks inkomen hier ook gebruik van maken. Uiteindelijk zullen alle inwoners in Súdwest-Fryslân, die naast hun werk ook een uitkering ontvangen, sneller hun geld ontvangen door deze nieuwe werkwijze. De gemeente neemt contact op met inwoners die hier gebruik van kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio