18.2 C
De Bilt
zondag, 22 september 2024

Aanleg Grindgazon in Kasteeltuin in week 40

De Kasteeltuin in Helmond krijgt na afloop van de Kasteeltuinconcerten een grondige opknapbeurt in de vorm van een grindgazon. De grasmat aan de linkerkant van het kasteel heeft flink te lijden onder intensieve evenementen en slechte afwatering. Dit leidt vaak tot wateroverlast en beschadigingen van het terrein.

Grindgazon

Om het veld beter te beschermen tegen toekomstige evenementen en een stevig en groen gazon te waarborgen, legt de gemeente Helmond een grindgazon aan. Dit speciale gazon bestaat uit een ecologisch mengsel van berijdbaar gesteente, voedingsgrond en graszaad. Hierdoor zal de draagkracht van het veld verbeteren. Het heeft een groot waterbergend vermogen en voorkomt verdichting van de bodem. Dit zorgt ervoor dat ook bij intensief gebruik het gazon mooi groen blijft. Hoewel er bij extreme neerslag nog plassen kunnen ontstaan, zullen deze sneller verdwijnen dan voorheen.

Week 40

In week 40 wordt er gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van het grindgazon. De uitvoering van het project duurt 1 à 2 weken. Na de afronding van de aanleg blijft het terrein gedurende zes weken afgezet met lint en borden, zodat het gras voldoende tijd heeft om te groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio