17.7 C
De Bilt

Koop een regenton en bespaar €30 dankzij korting van de gemeente Schagen

In oktober start de gemeente een speciale actie om inwoners te helpen met vergroenen. Met de regentonactie krijgen inwoners van gemeente Schagen €30 korting op een nieuwe regenton bij deelnemende winkels. Deze actie helpt om wateroverlast en droogte te verminderen. Ook maakt het onze omgeving groener. 

Klimaatverandering vraagt om actie 

Ons klimaat verandert, en dat merken we allemaal. We maken steeds meer periodes mee van hitte, droogte en extreme regenbuien. Deze regenbuien kunnen leiden tot ernstige wateroverlast en dat zorgt bijvoorbeeld voor borrelende toiletten, ondergelopen straten en kelders. Het is daarom belangrijk om regenwater vast te houden op de plek waar het valt, zodat het in de bodem kan trekken en niet onnodig naar het riool stroomt. 

Vang regenwater op in uw eigen tuin 

Als inwoner kunt u zelf meehelpen aan het voorkomen van droogte, hitte en wateroverlast door zoveel mogelijk tegels in uw tuin te vervangen door groen. Het plaatsen van een regenton is een eenvoudige en handige manier om nog meer regenwater op te vangen. Dit water kunt u gebruiken voor uw tuinplanten tijdens droge periodes. Plaats de ton in de schaduw om het water helder en fris te houden, en gebruik een deksel om muggenoverlast te voorkomen. 

Doe mee aan de regentonactie 

Van 1 tot en met 31 oktober kunt u gebruik maken van een kortingsbon van € 30 op de aanschaf van een regenton. Lever de kortingsbon in bij een van de deelnemende winkels. Deze actie is alleen voor inwoners van de gemeente Schagen. Voor meer informatie, de kortingsbon en een overzicht van deelnemende winkels kunt u terecht op www.schagen.nl/regenton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio