13.6 C
De Bilt

Gemeente Oldambt organiseert fitheidstesten

Oldambt – Oudere inwoners tussen de 65 en 85 jaar in Heiligerlee, Midwolda, Nieuwolda, Oostwold, ‘t Waar en Nieuw Scheemda ontvangen binnenkort een uitnodiging van de gemeente Oldambt om mee te doen aan een fitheidstest vanuit het programma Sociaal Vitaal Oldambt. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Goud Vereg, gemeente, Stichting GALM en lokale samenwerkingspartners. Het doel is om fysieke fitheid, met specifieke aandacht voor het balansvermogen en weerbaarheid te verbeteren en eenzaamheid te verminderen.

Wethouder Gert Engelkens over het project: “We hebben al een eerste ronde gehad, waar veel enthousiaste inwoners een fitheidstest hebben gedaan. Met dit project verbeteren we de vitaliteit van (kwetsbare) ouderen. Via o.a. beweegprogramma’s en gezondheidsvoorlichting geven we 65+ers de mogelijkheid om fitter en weerbaarder te zijn. Op 2 oktober zal ik zelf ook aanwezig zijn in Nieuwolda.”

Voor wie is fitheidstest van Sociaal Vitaal Oldambt

Inwoners in de leeftijd van 65-85 jaar uit de dorpen Heiligerlee, Midwolda, Nieuwolda, Oostwold, ‘t Waar en Nieuw Scheemda ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan een fitheidstest van Sociaal Vitaal Oldambt.

De fitheidstesten kunnen op verschillende plaatsen en data gedaan worden:

  • Dinsdag (ochtend) 1 oktober in Buurtcentrum Heiligerlee, Vendelstraat 24 in Heiligerlee of
  • Woensdag (ochtend) 2 oktober in zalencentrum Trefpunt, Hoofdstraat 60 in Nieuwolda of
  • Donderdag (hele dag) 10 oktober in De Schakel Hoofdweg 170 in Midwolda (ook voor inwoners Nieuw Scheemda, Oostwold en ‘t Waar)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio