13.9 C
De Bilt

Stavenisse, laat je horen! Tholen hoort graag ideeën, wensen en zorgen van inwoners

Deze week valt bij alle huishoudens in Stavenisse een uitnodiging op de mat van de gemeente Tholen. Met de titel “Stavenisse, laat je horen!” worden de inwoners aangespoord om met de gemeente van gedachten te wisselen over de toekomst van hun dorp op 8 oktober vanaf 19:00 uur in Dorpshuis De Stove, Voorstraat 42 in Stavenisse. De deur gaat open om 19:00 uur. Om 19:30 uur heet burgemeester Sijbers alle aanwezigen welkom. Aansluitend kunnen de inwoners – op vrije inloop – in een persoonlijk gesprek hun wensen, ideeën en zorgen over diverse onderwerpen bespreken met de aanwezige medewerkers.

De gemeenteraad van Tholen heeft bepaald dat voor iedere kern binnen de gemeente Tholen een ‘dorpsagenda’ gemaakt wordt; een stuk waaruit de (toekomst)visie van de inwoners op hun dorp blijkt. Hiermee wil de gemeente met planvorming beter aansluiten bij de bestaande wensen. Het opstellen van een dorpsagenda per kern is opgenomen in het beleidsprogramma. Om hierover met de inwoners van gedachten te wisselen/te praten, gaat in iedere kern een dorpsgesprek georganiseerd worden.

Kansen en uitdagingen in Stavenisse

Tijdens deze avond kan er over verschillende onderwerpen worden gesproken: Afval en Grondstoffen, Energie en Duurzaamheid, Groen en Water, Veiligheid, Wegen en Verkeer, Welzijn, Wonen en  Voorzieningen en daaraan verwante zaken. De gemeente is benieuwd naar de mening van de inwoners over de toekomst van hun dorp. Wat zijn de wensen, ideeën en zorgen? Wat zijn de kansen en uitdagingen voor Stavenisse? Op de website is achtergrondinformatie te vinden over lopende plannen voor Stavenisse, zodat de inwoners zich daar vooraf een beeld van kan vormen.

Mening van de jeugd

Een toekomstbeeld kan niet compleet zijn zonder daar ook de mening van de jeugd bij te betrekken. De kinderen van OBS De Schalm hebben in teken- en schrijfopdrachten laten weten hoe zij de toekomst van Stavenisse voor zich zien. De resultaten hiervan zijn te zien tijdens deze avond. De oudere jongeren zijn door jongerenwerkers bevraagd in straatgesprekken en zijn uitgenodigd om online een vragenlijst in te vullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio