12.4 C
De Bilt

Kinderburgemeester Tessa en klasgenoten ruimen zwerfafval op tijdens World Cleanup Day

Kinderburgemeester Tessa en haar klas deden mee aan de World Cleanup Day op vrijdag 20 september. Vol enthousiasme hebben de leerlingen van groep 8 afval opgeruimd in de omgeving van School B in Steenwijk. Met zakken vol zwerfafval als resultaat: van glas en flessen tot aan papier, hout, sigarettenpeuken en zelfs tuinstoelen. Wethouder Trijn Jongman heeft het afval samen met de leerlingen bekeken en – als beloning voor het harde werken – vegan ijsjes uitgedeeld samen met de kinderburgemeester.

Wethouder Trijn; ‘De leerlingen waren ontzettend fanatiek en hebben echt hun best gedaan om zoveel mogelijk afval in de omgeving van hun school op te ruimen. Als je samenwerkt gaat dat ook een stuk sneller. De jeugd was erg gedreven en vond deze actie zelfs te kort. Ze willen graag vaker samen tijd vrijmaken voor het opruimen van zwerfafval. Geweldig! Tessa en haar klasgenoten hadden het ijsje daarom meer dan verdiend’.

Kinderburgemeester Tessa: ‘Schone leefomgeving voor kinderen belangrijk’

Het opruimen van zwerfafval is een onderwerp dat kinderburgemeester Tessa erg belangrijk vindt. Ze wil zich inzetten voor een schone leefomgeving voor kinderen in de hele gemeente. Deze actie paste daar heel goed bij. Stichting Duurzaam Steenwijkerland en Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseerden de World Cleanup Day in Steenwijkerland. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio