11.1 C
De Bilt

Opening Circulair Ambachtscentrum in Grou

Naast de milieustraat in Grou is de komende zes weken een loods omgetoverd tot het Circulair Ambachtscentrum. Hier kunnen inwoners hun grofvuil inleveren, dat vervolgens wordt gedemonteerd en omgezet in nieuwe, bruikbare materialen. Dit unieke initiatief helpt afval te verminderen, stimuleert hergebruik en draagt zo bij aan een sterkere circulaire economie. Vandaag heeft wethouder Evert Stellingwerf, samen met Omrin en Kringloop Grou het ambachtscentrum geopend.

Van Afval tot Ambacht

Het centrum is een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst voor de gemeente Leeuwarden. Alle ingeleverde grofvuil wordt zorgvuldig gesorteerd: herbruikbare goederen krijgen een tweede leven bij Kringloop Grou, terwijl andere materialen uit elkaar worden gehaald. Zo kan bijvoorbeeld een oude stoel met een metalen frame en houten zitting worden omgevormd tot waardevolle grondstofstromen.

Wethouder Evert Stellingwerf: “Het centrum biedt een unieke plek waar grofvuil een tweede leven krijgt door te worden omgezet in waardevolle grondstoffen en nieuwe producten. Dit draagt bij aan een sterkere circulaire economie en helpt ons afval te verminderen.”

Circulair van je afval afkomen
Circulair van je afval afkomen – Foto: Jurjen Jellema – JurjoesMedia

Het Circulair Ambachtscentrum is een samenwerking tussen Omrin, Kringloop Grou en de gemeente Leeuwarden. Samen zetten zij zich in voor een circulaire economie en een duurzamere leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio