14.4 C
De Bilt

2e editie Duurzame Doe Week Meppel: bedrijven en organisaties delen duurzame kennis en ervaring met scholieren

Tijdens de Duurzame Doe Week van 7 tot en met 11 oktober maken scholieren in Meppel op een leuke en praktische manier kennis met duurzaamheid. Lokale bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een duurzame toekomst, geven workshops, excursies en gastlessen aan schoolklassen in het voortgezet onderwijs. Docenten in Meppel kunnen hun klassen nu gratis inschrijven voor activiteiten. De Duurzame Doe Week wordt aangeboden door de gemeente Meppel.

Bedrijven en organisaties leren jongeren tijdens deze interactieve week hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Bovendien helpen deze ontmoetingen met professionals en vrijwilligers scholieren bij hun beroepskeuze of het vinden van een stageplek. Voor de deelnemende bedrijven is de Duurzame Doe Week een kans om jongeren enthousiast te maken over hun duurzame producten of diensten.

Een breed aanbod

Er zijn verschillende activiteiten waar scholen uit kunnen kiezen. Rondom het thema duurzame energie kunnen klassen bijvoorbeeld op excursie naar Noordhuis om de mogelijkheden van wind- en zonne-energie te ontdekken. Bij Melktap Nijeveen kunnen klassen in de praktijk zien hoe duurzame energie wordt gebruikt om zuivelproducten te maken, en Groen Opgewekt laat zien hoe het is om in de praktijk te werken aan de energietransitie.

Duurzamer wonen en werken

Bouwcenter Concordia gaat met scholieren in gesprek over maatschappelijk verantwoord ondernemen en hoe we in de toekomst huizen bouwen. Fairtrade Meppel kijkt samen met scholieren naar de herkomst van hun kleding. En ook naar afvalstromen wordt anders gekeken, bijvoorbeeld tijdens de workshops van het Circulair Ambachtscentrum, Ferr-Tech en het Repair Café.

Planten onderzoeken
Planten onderzoeken – Foto: Duurzame Doe Week

Water en natuur tijdens Duurzame Doe Week

Klassen kunnen in de Duurzame Doe Week een kijkje achter de schermen nemen bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. En onder begeleiding van Landschapsbeheer Drenthe gaan de handen uit de mouwen in het bos van Landgoed Broekhuizen.

Dankzij de inzet van betrokken bedrijven en organisaties, belooft het een leuke en inspirerende Duurzame Doe Week te worden. Docenten in het voortgezet onderwijs in Meppel kunnen hun klassen nu gratis inschrijven voor activiteiten via duurzamedoeweek.nl/meppel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio