14.4 C
De Bilt

Week van de Veiligheid van 7 tot 13 oktober

Vanaf maandag 7 oktober is het weer de Week van de Veiligheid. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin gemeenten door heel Nederland veel interessante veiligheidsactiviteiten hebben gepland. Ook in Stichtse Vecht worden weer allerlei activiteiten georganiseerd.

Focus op veiligheid inwoners en ondernemers

Het landelijke thema van de Week van de Veiligheid is: ‘Agressie en geweld tegen ondernemers’. Stichtse Vecht richt zich in de Week van de Veiligheid op alle inwoners op verschillende gebieden van veiligheid. De gemeente werkt hiervoor samen met organisaties zoals Jeugd-Punt, Platform Veilig Ondernemen (PVO), politie en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

Zo organiseert de VRU een oefenscenario waarbij een auto-ongeluk wordt nagebootst. Ook wordt er in samenwerking met handhaving en politie een fietsgraveeractie georganiseerd; een gegraveerde fiets is minder aantrekkelijk voor fietsendiefstal en de politie kan een gegraveerde fiets sneller terug vinden. Politie en handhaving organiseren de actie ‘U vraagt wij rijden’.

Digitale veiligheid; gevaren van bijvoorbeeld TikTok

“Tijdens de Week van de Veiligheid geven we onze inwoners graag handvatten en preventietips als het gaat om veiligheid in de brede zin van het woord. Bijvoorbeeld op het gebied van digitale veiligheid: wat zijn de gevaren van sociale media platforms, zoals TikTok, voor onze jongeren? We organiseren ook een reanimatiecursus en ook keert de drugslokbus weer terug in Stichtse Vecht.” – Burgemeester Ap Reinders

Overzicht gratis activiteiten op de website

Er zijn verschillende activiteiten in de Week van de Veiligheid. Op de website van de gemeente staat het hele programma.

Meer over de Week van de Veiligheid in deze video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio