12.3 C
De Bilt

Straatactie herfstklaar maken Prinses Irenestraat in West Betuwe

Kleurrijk Wonen ging samen met gemeente West Betuwe op pad om een straat klaar te maken voor de herfst. Waar kan werden tegels vervangen door groen. De actie is onderdeel van het NK Tegelwippen 2024. De actie loopt tot en met oktober.

Herfst ideaal moment om te planten

In de lente was er met een plantenactie extra aandacht om stenen in en om de tuin te vervangen door groen. Niet alleen de lente, ook de herfst is een ideaal moment om te planten. Dan staat de tuin in de lente weer in bloei. Meer groen zorgt voor:

  • verkoeling en schaduw in de zomer.
  • het voorkomen van wateroverlast.
  • meer biodiversiteit en een betere luchtkwaliteit.
  • gezelligheid door samen buiten aan de slag te gaan!

Meer tips & trick om ook zelf aan de slag te gaan met een groenere tuin: Waarom Tegelwippen? – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)

Waarom Tegelwippen?

Gemeente West Betuwe wil een positieve bijdrage te leveren aan het vergroenen van de leefomgeving en het bevorderen van biodiversiteit. Door deel te nemen aan het NK Tegelwippen, hoopt de gemeente niet alleen op een sportieve competitie, maar ook op een groenere en gezondere leefomgeving voor haar inwoners. Wethouder Joke van Vrouwerff: “Door samen in de straat aan de slag te gaan, dragen we bij aan een beter milieu en een prettigere leefomgeving voor iedereen!”

NK Tegelwippen tot en met 31 oktober

De strijd om de titel ‘Nederlands Kampioen Tegelwippen’ is gestart op 21 maart en loopt tot en met 21 oktober. Gemeente West Betuwe gaat dit jaar de competitie aan samen met Zaltbommel, Culemborg en Buren voor de ‘meest gewipte tegels’ trofee. NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober en is een initiatief van Stichting Steenbreek en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio