13.3 C
De Bilt

Expositie Renate Marlis ‘Vertellingen’ in gemeentehuis West Maas en Waal

Beneden-Leeuwen – Vanaf 1 oktober tot eind december 2024 exposeert Renate Marlis haar werken in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. De expositie heeft de naam ‘Vertellingen’ en bestaat uit verhalende schilderwerken van kunstenares/schrijfster Renate Marlis uit Alphen.

De expositie ‘Vertellingen’ bestaat uit drie onderwerpen. Sprookjesachtige schilderwerken, gehuld in vondsten uit de schatkist, met veelal dieren als onderwerp. Onderweg-schilderijen met landschappen en andere impressies van de reizen door Europa. Deze reizen maakte Renate samen met haar man Bart in hun zelfgebouwde bus-camper.

En tot slot de doeken met belevenissen van Herman. Deze met (nep)dons omlijste schilderijen vertellen over de eend Herman die allerlei – soms wat stuntelige – kunstuitstapjes beleeft, met een knipoog naar het leerproces van de kunstenares zelf.

Renate Marlis

Renate Marlis (62) groeide op in Rotterdam Hoogvliet en is tegenwoordig woonachtig in Alphen. Zij is voornamelijk autodidact. Vanuit een uitdagende periode, waarin zij haar toevlucht zocht tot tekenen en schilderen, is ze met haar gewoonlijke geestdrift en energie gedoken in studieboeken en vele YouTube tutorials, van bijvoorbeeld de Amerikaanse Michelle the painter, en bovenal heel veel gaan schilderen. Dag in, dag uit, jarenlang. Zodoende heeft Renate een heel eigen en herkenbare stijl ontwikkeld, die in al haar werken naar voren komt.

Haar schilderijen vertellen allemaal een verhaal. Dit heeft wellicht te maken met de andere passie van Renate, boeken en verhalen schrijven. Zij schrijft haar verhalen altijd zeer beeldend, Haar schilderijen vertellen een eigen verhaal.

Laat je meevoeren in de wereld van schilderende eenden, vertellende dieren en sprookjesachtige landschappen.

Voor een voorproefje kun je naar www.renatemarlis.nl. De schilderende eend Herman heeft een eigen instagrampagina: hermanstudiesart.

U bent van harte welkom

Tot 30 december 2024 is de expositie van Renate Marlis te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen. Op maandag van 08.30 uur – 19.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur – 16.30 uur en op vrijdag tussen 08.30 uur – 13.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio