13 C
De Bilt

Dijkversterking Hansweert in stroomversnelling

Waterschap Scheldestromen werkt aan de dijkversterking Hansweert. De dijk wordt versterkt om te voldoen aan de nieuwe wettelijke normen voor waterveiligheid. Het werk verloopt voorspoedig. Dat is goed nieuws voor omwonenden en recreanten, want hierdoor is het gebied naar verwachting al in het voorjaar van 2026 weer volledig toegankelijk.

Aannemerscombinatie Answest startte in 2023 met de uitvoering van de werkzaamheden. Volgens planning zou het werk in 2027 worden opgeleverd. Door het uitblijven van tegenvallers en efficiënt te werken, kan het project een stuk sneller worden opgeleverd. Dit betekent dat het werk ruim 1 jaar eerder dan gepland klaar is.

Zorgvuldig en voorspoedig

Gert van Kralingen, verantwoordelijk bestuurder: “We zijn blij met de intensieve en positieve samenwerking met de aannemer. Doordat we hebben geïnvesteerd in een gezamenlijke en zorgvuldige voorbereiding verloopt het werk vlot en voorspoedig. Zo konden we bijvoorbeeld, door de juiste maatregelen te nemen de risico’s beheersen en veilig doorwerken in het stormseizoen. We merken veel betrokkenheid en begrip bij omwonenden, dat is voor ons heel fijn werken.”

Nadat de dijk is versterkt en het gebied terug is gegeven aan de omgeving, is het project nog niet helemaal klaar. Er vinden buiten nog afrondende werkzaamheden plaats, zoals seizoensgebonden werkzaamheden.

Financiering dijkversterking

De dijkversterking wordt gefinancierd door het Hoogwaterbeschermingsprogramma. In dit programma werken het Rijk en waterschappen samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Meer weten? Kijk op www.scheldestromen.nl/hansweert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio