9 C
De Bilt

Op Krimpenerwaardwerkt.nl maken ruim 1.000 leerlingen een profiel aan voor lokale stages

In september maakten de leerlingen van Driestar- Wartburg als eersten een profiel aan op Krimpenerwaardwerkt.nl. Dit platform biedt scholieren een snelle en eenvoudige manier om een stageplek te vinden bij lokale bedrijven. Binnenkort volgen ook de leerlingen van het Schoonhovens College, het Gemini College en CSG Willem de Zwijger. Uiteindelijk zullen meer dan 1.000 scholieren zich registreren. Hierdoor wordt de verbinding tussen jongeren en de lokale arbeidsmarkt verder versterkt.

Krimpenerwaardwerkt.nl: een brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt

Krimpenerwaard Werkt is een samenwerkingsprogramma tussen bedrijven, onderwijs en de overheid in de gemeente Krimpenerwaard. Het doel van het programma is om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt nog verder te verbeteren. Via het platform Krimpenerwaardwerkt.nl kunnen scholieren, werkzoekenden en werkgevers eenvoudig stages, bijbanen en werk vinden of aanbieden.

Succesvolle samenwerking

Wethouder Leo Bart is enthousiast over de ontwikkelingen: “Met Krimpenerwaardwerkt.nl bieden we een belangrijk instrument om lokale scholieren en bedrijven direct aan elkaar te koppelen. Zo versterken we de lokale economie en vergroten we de kansen voor jongeren.”

Ook Frank Brand, partner van de stagemodule, ziet positieve resultaten: “De interesse onder de scholieren is enorm. Zelfs voor de officiële lancering konden we al verschillende lokale matches realiseren. Dit belooft veel goeds voor de toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio