13.7 C
De Bilt

Steenwijkerland lanceert nieuw magazine over inwonersinitiatieven

Steenwijkerland – Een kleurrijk magazine vol verhalen over hoe inwoners van Steenwijkerland zelf het heft in handen nemen als het gaat om het maken én uitvoeren van mooie plannen voor hun straat, buurt of wijk. In ‘Gouden Ideeën’ vertellen ze hoe hun initiatief begon met een idee en vervolgens werkelijkheid werd. Onlangs overhandigde wethouder Melvin Smit het eerste exemplaar aan Alieke Hoogma, voorzitter van de adviescommissie van de subsidieregeling ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’.

Initiatieven Steenwijkerlanders

Wethouder Melvin Smit: ‘Ik word echt heel enthousiast van al die mooie initiatieven om je buurt mooier, groener of beter te maken. Die verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Ik weet zeker dat de voorbeelden in dit magazine anderen zullen inspireren. En daar is het ook voor bedoeld.’ De initiatieven die worden uitgelicht variëren van de aanleg van een buurtuin, een kabouterpad voor kinderen, het plaatsen van een herdenkingsmonument tot het ophangen van sfeerverlichting. Initiatieven waar de hele buurt iets aan heeft.

Subsidieregeling voor inwonersinitiatieven

De projecten in het magazine konden allemaal rekenen op een financiële bijdrage uit de subsidiepot die de gemeente heeft voor inwonersinitiatieven. Een onafhankelijke adviescommissie van zeven enthousiaste inwoners uit de gemeente beoordeelt de aanvragen. Wethouder Melvin Smit: ‘Het is een laagdrempelige regeling om inwoners met goede ideeën een financiële steun in de rug te geven. Daarnaast kunnen onze gebiedscoördinatoren ook helpen met begeleiding en advies. Maak er vooral gebruik van.’

Het magazine ‘Gouden Ideeën’ is te vinden op www.steenwijkerland.nl/initiatievenloket. Op deze website staat ook meer informatie over de subsidieregeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio