13.7 C
De Bilt

Feestelijke opening van de flexwoningen in Singelpark

Op donderdag 26 september hebben de gemeente Bunnik en woningcorporatie Portaal de bewoners van de flexwoningen en hun nieuwe buren getrakteerd op een feestelijk samenzijn. Dit om ze te feliciteren met hun nieuwe woning en buren. In Singelpark zijn 48 flexwoningen gerealiseerd op het grasveld voor het gemeentehuis in Odijk, waarmee veel woningzoekenden zijn geholpen.

Eind juni ontvingen de bewoners de sleutels van hun nieuwe woning en sindsdien heeft iedereen zijn intrek genomen. Nu iedereen verhuisd en gesetteld is, was het tijd voor een feest.

Flexwoningen

“48 flexwoningen in je eigen voortuin realiseren. Daar heb je als gemeente lef voor nodig. We zijn trots dat we dit samen met de gemeente hebben kunnen realiseren. Een prachtig voorbeeld van hoe we met durf en creativiteit echt het verschil kunnen maken voor mensen in Bunnik die op zoek zijn naar een fijn thuis”, aldus Sander Heinsman, bestuurder van Portaal.

Wethouder Hilde de Groot: “Ik ben blij dat we woningzoekenden, waaronder jonge inwoners, zo een plek hebben kunnen bieden. Veel buren kennen elkaar al. Ik zie ontmoetingen en gesprekken voor de deur en spelende kinderen. De buitenruimte is al groen en wordt binnenkort nog groener, want de gemeente en de Green Business Club gaan binnenkort extra groen aanbrengen. Zo wordt het een nog prettigere en mooiere omgeving om te wonen. Echt een prachtig project!”

Over Singelpark Odijk

Met deze flexwoningen zijn er 48 sociale huurwoningen bijgekomen in gemeente Bunnik. Het zijn een- en driekamerwoningen die er 15 jaar blijven staan. Met deze woningen wordt ook invulling gegeven aan het ‘gemengd wonen’. Een deel van de woningen is toegewezen aan jongeren en woningzoekenden uit gemeente Bunnik en een deel aan aandachtsgroepen. Er is in zeer korte tijd woonruimte gerealiseerd voor verschillende mensen, woningen waar grote behoefte aan is. Singelpark Odijk is mogelijk geworden dankzij de samenwerking tussen de provincie Utrecht, Rijksvastgoedbedrijf, woningcorporatie Portaal en de gemeente Bunnik. Wil je meer weten over de flexwoningen kijk dan op Flexwoningen | Gemeente Bunnik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio