14.7 C
De Bilt

Bezuinigingen Krimpen aan den IJssel met advies van inwoners, organisaties en ondernemers

De gemeente Krimpen aan den IJssel moet zich voorbereiden op bezuinigingen. In de jaren 2021 tot en met 2023 had de gemeente grote overschotten. Vanaf 2026 dreigt het financiële beeld voor onze gemeente compleet om te keren. Dit komt door grote kortingen op de algemene uitkering aan gemeenten vanuit de Rijksoverheid (beter bekend als het ‘ravijn’).

Wethouder Financiën Wubbo Tempel over het traject

“Om zorgvuldig te werk te gaan, stellen wij de raad een traject voor waarbij wij de mogelijke bezuinigingen in beeld brengen. Ook start een breed participatietraject waarbij wij met de samenleving in gesprek gaan. Zo kunnen inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers aangeven wat zij belangrijk vinden. Ook de fracties in de gemeenteraad komen met bezuinigingsmogelijkheden. Daarnaast geven zij aan welke onderdelen ontzien moeten worden. Alle uitkomsten verwerkt het bestuur in een kadernota 2026.”

Hoe kijkt Krimpen tegen de bezuinigingen aan?

Dit is dé belangrijkste vraag voordat er grote bezuinigingskeuzes kunnen maken. Op dit moment lopen er 2 grote visietrajecten waarin de gemeente Krimpen aan den IJssel deze vraag beantwoord. Aan de ene kant is er de ontwikkeling van de omgevingsvisie. Aan de andere kant de voorbereiding voor een nieuw beleidsplan sociaal domein voor de periode 2024-2030. Bij beide trajecten is een actief traject waarbij inwoners worden betrokken vormgegeven. Waar het mogelijk is, worden de vragen die aan inwoners zijn gesteld samengevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio