7.1 C
De Bilt

Voor nieuwbouwwijk Achter de Schans wordt volgende stap voor verdere ontwikkeling gezet

De volgende stap voor de bouw van 150 woningen in fase 2 en 21 sociale huurappartementen in fase 1b van nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam is gezet. Donderdag ondertekenden hiervoor gemeente Altena, Van Wanrooij Projectontwikkeling BV en Jansen Bouwontwikkeling BV 3 grondverkoopovereenkomsten.

Wethouder Hans Tanis

“In onze gemeente zijn we voortvarend aan de slag met kleine en grote(re) nieuwbouwprojecten. En dat is ook hard nodig! Vanuit de gemeente zetten wij daarbij in op betaalbaar, duurzaam en divers. En minstens zo belangrijk: wij willen de huizen bouwen waar behoefte aan is. Dat is essentieel om een leefbare en vitale gemeente te zijn en te blijven. Ik ben er dan ook blij mee dat we weer een stap verder zijn met de realisatie van Achter de Schans. Een groot project, met veel nieuwe woningen. Ik weet zeker dat het voor veel inwoners in Altena een geweldige plek is of wordt om met veel plezier te wonen en te leven.”

Verkoop

Fase 1 is al helemaal verkocht en ook bijna helemaal gebouwd, met uitzondering van de 21 sociale huurappartementen waarvoor nu de grondverkoopovereenkomst is ondertekend. Verder is de eerste tranche van de verkoop van woningen in fase 2 inmiddels gestart. De volgende tranche gaat naar verwachting ook dit jaar nog in de verkoop.

Nieuwbouwwijk Achter de Schans

Achter de Schans bestaat straks uit ca. 300 koop- en huurwoningen verdeeld over drie woonbuurten met ieder een eigen invulling, sfeer en karakter. Maar de woonbuurten hebben wel een overeenkomst: in de hele wijk staan de thema’s water, groen en ruimte centraal. Midden in de wijk komt een brede watergang met groene oevers die plaats gaan bieden aan allerlei planten en dieren. Daarnaast is er ook volop gelegenheid voor de bewoners om te kunnen verblijven en elkaar te ontmoeten. Bij ‘groen’ past ook dat de auto ‘te gast’ is in de wijk. Parkeren gebeurt aan
de randen van de buurt of op parkeerhoven in het midden van de bebouwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio