13.5 C
De Bilt

Maand van de Veilige Schoolomgeving in Molenlanden

Afgelopen maand was het de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Ook in Molenlanden werd hier aandacht aan besteed met twee acties rond verkeersveiligheid. Zo werden middelbare scholieren van Yuverta in Ottoland gewezen op de gevaren van het gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer. En ontving basisschool Giessen-Oudekerk in Giessenburg haar derde label SCHOOL op SEEF.

Rij MONO

Even snel appen op de fiets? Doe het niet maar rij MONO! Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval, onderweg een tekst lezen of typen vergroot die kans zes keer. Met die boodschap sprak promotieteam SMILE woensdag 25 september leerlingen aan bij het Yuverta. Zij namen een quiz bij hen af over veilig fietsen. Ook wethouder Maarten van Helden ging met scholieren in gesprek. “De meeste scholieren weten dat een mobiel in het verkeer onveilig is, maar je eraan houden blijkt soms nog lastig. Een ongeluk op de fiets of scooter is alleen zo gemaakt, met alle gevolgen van dien. Dus stop alsjeblieft je telefoon weg in het verkeer.”

thumbnail?sz=w1920&id=1PYg7CTGn3B5PGXbcdEtDMquoB6IBDzOY
MONO Campagne. Foto: gemeente Molenlanden

SCHOOL op SEEF voor Veilige Schoolomgeving

De volgende dag, op donderdag 26 september, reikte de wethouder het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF uit op basisschool Giessen-Oudekerk. Het was een feestelijke bijeenkomst. En terecht, vond de wethouder. “Verkeerslessen op basisscholen zijn erg belangrijk. Al op jonge leeftijd nemen kinderen deel aan het verkeer, ze fietsen of lopen van en naar school. Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de verkeersregels en ze ook naleeft. Deze school is hier een mooi voorbeeld van. Zowel de leerlingen, leerkrachten als ouders hebben de afgelopen vier jaar wederom laten zien dat ze verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben staan.”

thumbnail?sz=w1920&id=16DW7Oax 2gTyV0MMFEXHg1yNb5M2gkGs
SCHOOL op SEEF. Foto: gemeente Molenlanden

Meer informatie

Meer informatie over de MONO-campagne is te vinden op www.kombeiligthuis.nl/mono. Informatie over SCHOOL op SEEF staat op www.schoolopseef.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio