13.7 C
De Bilt

Etalages Sittard als blikvanger voor de stad

Sittard-Geleen – In de Limbrichterstraat in Sittard is de eerste etalage ingericht met blikvangers die kenmerkend voor dit stadsdeel zijn. Een levensgrote foto met uitzicht op de wal en de Petruskerk, een bewegende rode ballon en de tekst uit het gelijknamige lied van de Sittardse cabaretier Toon Hermans zijn voortaan te zien op huisnummer 36.

Deze invulling van etalages in leegstaande winkelpanden is bedoeld om het winkelgebied aantrekkelijker te maken en bezoekers te wijzen op cultureel erfgoed en historische plekken die kenmerkend zijn voor de gemeente.

Lege etalages vullen

Plan is om volgend jaar meer lege etalages in 2025 op deze manier in te vullen, met bij voorkeur bewegende elementen. Dit initiatief is onderdeel van het gemeentelijke uitvoeringsprogramma Detailhandel en wordt nog besproken met Centrummanagement Sittard, Visit Zuid-Limburg en betrokken ondernemers die willen meedenken.

De familie en de stichting Toon Hermans hebben positief gereageerd op de invulling van de eerste etalage en staan open voor een vervolg.

Aantrekkelijke winkelcentra

Sittard-Geleen beoogt de diverse winkelcentra in de gemeente aantrekkelijker te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Sinds juli is daarom een speciale stimuleringsregeling van kracht voor ondernemers die willen starten of verhuizen met hun zaak. Lees hier meer informatie over deze regeling. Deze is inmiddels toegekend aan negen ondernemers in het centrum van Geleen, Oud-Geleen en Sittard. Ook onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om gevelsubsidie in te zetten voor dit doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio