10.7 C
De Bilt

Bedrijven in Arnhem-Nijmegen trappen af voor de Op De Fiets Challenge

Bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen nemen het tegen elkaar op in de Op De Fiets Challenge. Gedurende 10 weken proberen ze zoveel mogelijk medewerkers te motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Van 16 september tot en met 24 november strijden ze in een competitie tegen andere organisaties uit de regio. Het bedrijf dat het beste presteert, wint een geldprijs die bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor betere fietsenstallingen of kan worden gedoneerd aan een goed doel.

Naast de eer en de bedrijfsprestatie krijgen medewerkers een extra stimulans om mee te doen. Voor elke fietstocht van en naar het werk ontvangen zij namelijk een loterijticket. Hiermee maken ze elke week kans op prijzen ter waarde van 20 euro. Dit maakt het niet alleen leuker, maar ook aantrekkelijker om vaker de fiets te pakken.

Gratis e-bike of speedpedelec uitproberen

Daarnaast kunnen medewerkers van bedrijven twee weken lang gratis een e-bike of speedpedelec uitproberen. Ze kunnen eenvoudig een elektrische fiets naar keuze reserveren via een online platform en deze ophalen bij een lokale fietsenwinkel. Dit is een toegankelijke manier om zelf de voordelen van elektrisch fietsen te ontdekken.

Aantrekkelijke kortingen bij aankoop van een e-bike

Medewerkers die na de proefperiode enthousiast zijn geworden over elektrisch fietsen, kunnen profiteren van een aantrekkelijke kortingsactie. Bij de aanschaf van een e-bike of speedpedelec ontvangen ze 100 euro korting, en voor fietsaccessoires kunnen ze tot 200 euro korting krijgen. Een mooie kans om voordelig te investeren in duurzaam woon-werkverkeer.

Doe mee en fiets voor de winst

Met deze challenge wordt fietsen naar het werk extra aantrekkelijk gemaakt voor medewerkers en bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen. Niet alleen verbeter je de gezondheid en het welzijn van je medewerkers, maar je draagt ook bij aan een duurzamer milieu. Bedrijven als VonGahlen (Zevenaar), Nationale Nederlanden (Arnhem) en Radboudumc (Nijmegen) hebben zich al aangemeld.

Ben je een werkgever en wil je ook meedoen aan de Op De Fiets Challenge? Aanmelden kan nog tot 1 oktober via slimschoononderweg.nl/opdefiets. Ben je net te laat? Geen probleem, er zullen meer Op De Fiets Challenges volgen. Houd de website in de gaten voor data en andere acties. En natuurlijk kun je op elk gewenst moment meedoen met de e-bikeprobeeractie.

Bedrijven Op De Fiets

De campagne Op De Fiets is een initiatief van Slim & Schoon Onderweg. In dit programma werken 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen nauw samen met de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW, werkgevers) en vervoerders.
Meer informatie over de campagne Op De Fiets is te vinden op https://www.slimschoononderweg.nl/opdefiets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio