13.7 C
De Bilt

Week van de Veiligheid 2024 voor een veiliger Schagen

Tijdens de landelijke Week van de Veiligheid vraagt gemeente Schagen extra aandacht voor het thema agressie en geweld tegen ondernemers en hun medewerkers. Van 7 tot en met 11 oktober organiseert zij verschillende activiteiten. De Week van de Veiligheid is een jaarlijks terugkerende week. Dit jaar met als  belangrijk thema: ‘Agressie en geweld tegen ondernemers en hun medewerkers.

Veilige werkomgeving

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen: “Het is van cruciaal belang dat we samen een veilige werkomgeving creëren waar iedereen zich beschermd en gerespecteerd voelt. Laten we samenwerken om agressie en geweld uit onze samenleving te bannen en een cultuur van veiligheid en respect te bevorderen.”

Fototentoonstelling

Vanaf 7 oktober staat voor een maand de fototentoonstelling over ondermijning in de publiekshal van het gemeentehuis. Naast foto’s vindt u ook informatie over ondermijning, hoe u het kunt herkennen en wat de provincie ertegen doet. De tentoonstelling is van maandag tot donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur te zien.

Agressietraining horecapersoneel

Tijdens een agressietraining op maandag 7 oktober van 18.30 – 21.00 uur leert horecapersoneel verschillende vaardigheden en technieken om effectief om te gaan met agressief gedrag van gasten. Interesse? Meldt u zich dan aan via www.schagen.nl/agressietraining.

Speedmobiel in Schagen

De productie van drugs brengt grote risico’s met zich mee, zoals het vrijkomen van giftige dampen, brand, ontploffing en criminele afrekeningen. Vooral omwonenden lopen hierdoor gevaar. Weet u waaraan u een drugslab herkent? Welke signalen kunnen wijzen op drugsproductie en wat u moet doen wanneer u vermoedt dat ergens drugs wordt geproduceerd of hennep wordt geteeld?

Leer signalen herkennen en kom een kijkje nemen in de Speedmobiel. Dit is een aanhanger waarin een drugslab is nagebootst. De Speedmobiel staat donderdag 10 oktober op de weekmarkt in het centrum van Schagen en is vrij te bezoeken. Deze actie organiseert gemeente Schagen in samenwerking met politie Noord-Holland.

Cybercrime ondernemersontbijt

Op vrijdag 11 oktober nodigt de gemeente samen met de Ondernemers Federatie Schagen en PVO Noord-Holland ondernemers van gemeente Schagen en hun medewerkers uit voor een inspirerend en gratis ondernemersontbijt. Het ontbijt is op vrijdag 11 oktober vanaf 7.15 uur bij SkagaVenture in Schagen. Wilt u hierbij zijn? Meldt u zich dan aan via de website van PVO Noord-Holland www.pvo.nl/agenda.

Interne aandacht

Ook wordt het personeel van de gemeente niet vergeten. Voor hen wordt een training in het herkennen van ondermijning en een presentatie over huiselijk geweld georganiseerd. En worden zij verrast met veiligheidsvragen en polls.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio