15.4 C
De Bilt

Museum Jan Cunen zoekt B&B vol liefde voor twee kunstzinnige palmbomen

Museum Jan Cunen in Oss staat momenteel geheel in het teken van de Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers, een waar fenomeen in de kunstwereld. Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling Wat zou Marcel Broodthaers doen? is de indrukwekkende installatie L’Entrée de l’exposition. Deze unieke entree, bestaande uit prints, foto’s én acht imposante palmbomen van maar liefst drie meter hoog, nodigt bezoekers uit om kunst op een vernieuwende manier te beleven, precies zoals Broodthaers dat voor ogen had.

Helaas komt er aan alle mooie dingen een einde. Op zondag 27 oktober sluit de tentoonstelling haar deuren en zal ook de Trouwzaal gedeeltelijk worden ‘ontbost’. Maar niet helemaal! Twee van de prachtige palmbomen blijven namelijk als onderdeel van de huurafspraak achter in Oss.

Museum Jan Cunen

Omdat er in de historische villa geen plek is voor deze grote bomen, lanceert Museum Jan Cunen een bijzonder initiatief. Onder de noemer B&B vol liefde gaat het museum op zoek naar een nieuwe, liefdevolle plek voor de palmen. Geïnteresseerden met een gieter én een passie voor groots groen worden uitgenodigd om zich aan te melden. De bomen hebben een voorkeur voor een openbare of maatschappelijk betrokken binnenlocatie waar ze door meerdere mensen bewonderd kunnen worden zodat de overgang niet te groot is. Een bescheiden bijdrage voor het transport is welkom maar hierover valt zeker te praten met de juiste partij.

Heb jij (of ken jij) een plek waar deze artistieke palmen zich thuis zouden voelen? Meld je dan via info@museumjancunen.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De palmbomen zijn nu nog volop te bewonderen bij de tentoonstelling Wat zou Marcel Broodthaers doen? t/m 27 oktober te zien bij Museum Jan Cunen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio