14.8 C
De Bilt

Huurders Holland Rijnland wil de regionale samenwerking tussen huurdersorganisaties versterken

Huurders Holland Rijnland (HHR), de belangenorganisatie voor huurders in de regio, heeft haar statuten herzien en blikt vooruit op de uitdagingen van de komende jaren. Sinds de oprichting in 2015 bespreekt HHR regelmatig actuele thema’s met huurdersorganisaties in de regio Holland Rijnland. Huurders Holland Rijnland werkt nauw samen met de 13 gemeenten in de regio (HR) en de 14 woningcorporaties verenigd in Holland Rijnland Wonen (HRW) om de belangen van huurders te behartigen. Met het aanpassen van de statuten kan de regionale stichting HHR het overleg tussen huurdersorganisaties nu beter faciliteren.

Huurders Holland Rijnland

Volgens Jacinta Boere, voorzitter van HHR, speelt de stichting Huurders Holland Rijnland een cruciale rol in de toekomst van huurders en woningzoekenden in de regio. “Onze regio staat voor een enorme bouwopgave, en het is essentieel dat huurders een stem hebben in de besluitvorming. Wij willen een brug slaan tussen de verschillende lokale huurdersverenigingen en zorgen dat zij, ondanks verschillende inzichten, gezamenlijk kunnen optrekken in gesprekken met onze partners,” aldus Boere.

Dialoog aan de Huurderstafel

Een van de speerpunten van HHR is het organiseren van de ‘Huurderstafel’, een platform waar een vertegenwoordiging van de huurdersorganisaties samenkomt met beleidsmakers van Holland Rijnland en HRW om in gesprek te gaan over wat er leeft bij huurders in ons woongebied, de 13 gemeenten van Holland Rijnland. “Het is belangrijk dat wij huurders vertegenwoordigen bij belangrijke kwesties zoals stadsvernieuwing en woningtoewijzing,” zegt Boere. “Huurders maken zich zorgen over betaalbaarheid en toewijzing van woningen, en wij zorgen ervoor dat hun belangen gehoord worden. Samen kunnen we sterker optreden.”

Regionale belangenbehartiger voor huurders en woningzoekenden

Huurders Holland Rijnland staat voor het delen van kennis en ervaringen, het bundelen van krachten en het behartigen van belangen van bewoners en woningzoekenden door lokale huurdersvertegenwoordiging te ondersteunen. Minimaal twee keer per jaar, organiseert de Huurderstafel een open vergadering om de adviezen voor de beleidsadviescommissie Woonruimteverdeling van HR voor te bereiden. Boere: “Onze rol is om te luisteren naar de zorgen van huurders, hun belangen te behartigen en hen te ondersteunen waar nodig. Wij kijken ernaar uit om de komende jaren als één sterke gesprekspartner op te treden, zodat we gezamenlijk kunnen zorgen voor betaalbare en passende huisvesting voor iedereen in onze regio.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio