5.1 C
De Bilt

Waterschap Drents Overijsselse Delta start met halfjaarlijkse fitheidstest voor de dijken

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is gestart met de najaarscontrole van de dijken. Dat doet het waterschap ieder jaar om te kijken hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en er zeker van te zijn dat de dijken klaar zijn voor de wintermaanden. De maanden waarin de kans op hoogwater het grootst is.

Waterschap heeft ruim 1.000 kilometer dijken in beheer

Het waterschap beheert ruim 1.000 kilometer aan dijken. Tijdens de schouw, zoals de controle in waterschapsjargon wordt genoemd, gaan dijkbeheerders te voet en met de auto de dijk op om te controleren of de dijk goed in vorm is voor de wintermaanden. Het seizoen dat het water vaak langere tijd hoog staat en de dijken echt ‘aan de slag’ moeten.

Dijkbeheerder Wijnand Evers: “We kijken of het onderhoud aan de dijken goed is uitgevoerd, de grasmat goed is aangegroeid in de zomer en we zijn scherp op schades. De grasmat is de beschermdeken van de dijken, daarom is een grasmat in goede conditie belangrijk om de topconditie van de dijk te kunnen garanderen.”

Conditietest voor de dijken

WDODelta controleert ieder half jaar de conditie van de dijken. In het najaar om te zorgen dat de dijken in optimale conditie zijn voor de hoogwaterperiode en in het voorjaar om te kijken of de dijken de hoogwaterperiode goed hebben doorstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio