14.9 C
De Bilt

Gemeente Weststellingwerf zoekt Cyber Agents

Online criminaliteit is een groeiend probleem, ook in Weststellingwerf. Daarom sluit de gemeente zich aan bij HackShield. Via de game HackShield leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar online criminaliteit herkennen én voorkomen. Vandaag was de officiële aftrap bij de Fredericusschool in Steggerda. Burgemeester André van de Nadort speelde een quiz met de leerlingen van groep 6 en 7 en gaf uitleg over cyberveiligheid.

Burgemeester André van de Nadort: “Tegenwoordig speelt een groot deel van ons leven zich online af, dit geldt zeker ook voor kinderen. Cybercriminelen komen met steeds slimmere manieren om mensen te misleiden. We willen de jeugd leren om zich te wapenen tegen online criminelen. Daarom hoop ik dat veel kinderen de game HackShield gaan spelen en Cyber Agent worden. Niet alleen voor hun eigen online veiligheid, maar ook om hun ouders en grootouders te leren hoe ze online veilig zijn.”

Wat is HackShield?

In ruim 140 gemeenten spelen kinderen HackShield en leren zij zichzelf en hun omgeving cyberveilig te houden. HackShield is gratis te downloaden en kinderen kunnen deze game zelf op hun telefoon of tablet spelen. Door middel van vragen te beantwoorden en puzzels op te lossen, kunnen ze punten verzamelen. Voor scholen is er een gratis lespakket ‘HackShield in de Klas’.

Wordt jouw kind Cyber Agent?

Heb jij kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar? En wil je hen spelenderwijs kennis laten maken met online veiligheid? Meld ze dan aan als Cyber Agent via https://hackshieldgame.com/nl/. Vergeet in het hoofdmenu niet aan te vinken dat jouw kind Cyber Agent van Weststellingwerf is. En misschien wordt jouw kind begin volgend jaar wel gehuldigd als beste Cyber Agent van Weststellingwerf

Samenwerking met gemeente Ooststellingwerf

Ook de gemeente Ooststellingwerf sluit zich aan bij HackShield. De burgemeesters van Ooststellingwerf en Weststellingwerf roepen samen in een ludieke promotievideo kinderen op om Cyber Agent te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio