14.8 C
De Bilt

‘Smakelijk Fietsen’ routes Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem feestelijke gelanceerd

Op zaterdag 28 september werden de nieuwe fietsroutes ‘Smakelijk Fietsen’ op een feestelijke wijze gelanceerd vanaf De Rijk Zuivel. De wethouders van Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem gaven samen het startsein voor de zes routes waarmee inwoners en bezoekers worden aangemoedigd om al fietsend de streekwinkels in de regio te ontdekken.

Smakelijk Fietsen routes ontwikkeld door PReT

De Smakelijk Fietsen routes zijn speciaal ontworpen om fietsliefhebbers op een duurzame- en gezonde manier kennis te laten maken met de streekproducten, die onze regio zo uniek maken. De routes brengen je langs prachtige landschappen en lokale ondernemers, die met passie werken aan hun producten en bedrijven. De routes zijn ontwikkeld door PReT (Stichting Platform Recreatie en Toerisme) in samenwerking met Alphen Marketing en gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem.

“We zijn vandaag op de fiets gestapt om bij de boer te kopen. Dit doen we in het kader van Fietshart Alphen maar eigenlijk ook van het Groene Hart. Er zijn zoveel mooie fietsroutes door onze gemeente maar ook door Nieuwkoop en Kaag & Braassem. De lancering heeft ontzettend goed uitgepakt en met een grote groep zijn we al fietsend langs streekproducenten gefietst voor rondleidingen en uitleg”, vertelt wethouder Relus Breeuwsma enthousiast.

Fiets je maaltijd bij elkaar

Een belangrijk aspect van de Smakelijke Fietsroutes is het promoten van lokaal winkelen. Door langs streekboerderijen en producenten te fietsen, kunnen bezoekers producten rechtstreeks bij de bron kopen. Dit is niet alleen goed voor de lokale economie, maar ook voor de consument die precies weet waar zijn of haar producten vandaan komen.

Ontdek de routes online

De Smakelijk Fietsen routes zijn beschikbaar voor iedereen en kunnen online gevonden worden op de website van de hierisalphen.nl. Op de routes zijn ook handige stops te vinden waar fietsers kunnen uitrusten voor een lekkere lunch of goede kop koffie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio