11.6 C
De Bilt

Krimpen ontmoet!: een nieuw fonds voor ontmoetingsplekken en ontmoetingsmomenten

Op dinsdag 1 oktober lanceerden we een nieuw fonds: Krimpen ontmoet! Met het fonds kunnen Krimpenaren initiatieven indienen. Om zo te zorgen voor meer ontmoetingsplekken en ontmoetingsmomenten in Krimpen. Dit kunnen initiatieven zijn in de openbare ruimte of binnen openbare gebouwen. Zoals een pop-up leescafé of een wijkkunstweek waarbij inwoners kunnen samenwerken aan verschillende kunstprojecten. Vanuit ‘Krimpen ontmoet!’ krijgen deze initiatieven financiële ondersteuning tussen de € 2.500 en € 50.000.

Niet alleen inwoners kunnen een initiatief indienen. Ook ondernemers en maatschappelijke organisaties die gevestigd zijn in Krimpen aan den IJssel. Met hun idee kunnen zij bijdragen aan een sociale en toekomstbestendige gemeente. Initiatiefnemers moeten zelf de organisatie van het initiatief regelen. De gemeente zorgt, na goedkeuring van het initiatief, voor de financiële bijdrage.

Promotieteam Krimpen ontmoet! op markt en bij winkelcentra

De lancering van het fonds werd grootst aangepakt. Op de weekmarkt en rond de winkelcentra was een promotieteam te vinden. Samen met wethouder Kirsten Jaarsma lanceerden zij dit fonds. Wethouder Kirsten Jaarsma: “Ik ben blij dat dit nieuwe fonds er is. De gemeente biedt de Krimpenaren financieel de mogelijkheid om op nieuwe plekken en momenten elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld door het zelf organiseren van een sportevenement of het realiseren van een buurttuin. Ik roep daarom heel Krimpen op om na te denken over een goed initiatief in de buurt”.

Krimpens team beoordeelt ingezonden ideeën

De goedkeuring van een initiatief wordt bepaald door een beoordelingsteam. Het team bestaat uit inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die wonen en/of actief zijn in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast adviseren zij het college van burgemeester en wethouder over de toekenning van een financiële ondersteuning.

Weet u hoe je Krimpenaren samenbrengt?

Doe mee aan Krimpen ontmoet! Het fonds is er om te helpen en ideeën waar te maken. Heeft u een goed idee voor Krimpen? Dien dan uw initiatief in op www.krimpenontmoet.nl. Op de website van het fonds vindt u alle informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio