10.7 C
De Bilt

Ruiming zeemijnen in Vlissingen

Vlissingen – De zeemijnen die voor de zomervakantie bij werkzaamheden in de bodem voor de Piet Heinkade zijn gevonden, worden deze week geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD). Omdat er geen ontsteker in de mijnen zit, konden ze blijven liggen totdat het explosievenonderzoek was afgerond en er een plan was gemaakt. Het gaat in totaal om 3 mijnen van het type BM1000.

EODD

De mijnen worden door de EODD aan boord van een marineschip gebracht en afgevoerd via de sluizen. Het is niet noodzakelijk om de Piet Heinkade te ontruimen of af te zetten. Er zijn dus geen gevolgen voor omwonenden en omliggende bedrijven. Zij hebben van de gemeente een brief ontvangen.

Zeemijnen

Tijdens het vervoer van de zeemijnen door de sluis zal het marinevaartuig als enige schip in de sluis schutten. De stremming in verband met het schutten zal ongeveer dertig minuten tot maximaal een uur duren en eenmaal per dag plaatsvinden. De gemeente en de EODD houden er rekening mee dat de ruiming van de drie mijnen meerdere dagen kan duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio